To je to što me zanima!

Kišobran za hrvatsku oluju: 'Pametan' je i otporan na buru

U "Kishu" su inovatori ugradili odašiljač Bluetooth signala koji se spaja s vašim pametnim telefonom. Ako odete predaleko od kišobrana, zazvonit će vam mobitel
Vidi originalni članak

Bura je u četvrtak u Rijeci puhala oko 160 kilometara na sat. To je pravi test za kišobran Kisha i potičemo vas da i vi sami to isprobate, napisali su na svojoj Facebook stranici inovatori Andrija Čolak i Goran Čandrlić.

Taj kišobran, proizvod hrvatske pameti, neće vas iznevjeriti ni kod jedne oluje. Njegova prednost u odnosu na klasične kišobrane je u tome ta što će se nakon borbe s vremenom lako vratiti u svoj prvobitan oblik.

- Rijeka je jedan od najkišovitijih gradova u svijetu. Na Facebooku sam u šali napisao da ću izraditi poseban kišobran samo za taj grad i ljudi su me podržali - kazao nam je Čolak. S obzirom na to da većina vlasnika kišobrana tijekom života izgubi njih desetak, Goran se dosjetio kako da ovaj uvijek imate u blizini. 

U njega su ugradili odašiljač Bluetooth signala, koji se spaja s vašim pametnim telefonom. Ako odete predaleko od njega, zazvonit će vam mobitel i podsjetiti vas na vaš prijeko potrebni predmet. Drugi razlog, zbog kojeg ga nitko ne bi želio izgubiti, je taj da kišobran stoji 450 kuna.

- U mjesec dana prodali smo ga u 27 zemalja i 115 različitih gradova - pohvalio se Čolak.

Kako bi kišobran bio potpun, na svoj mobitel morate instalirati istoimenu aplikaciju. Ona će umjesto vas pratiti vremensku prognozu i upozoriti vas na oluju prije izlaska.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • hende007 22.03.2015.

    Ne znam, ali nisam još vidio čovjeka sa kišobranom kada puše jaka bura, odnese skoro čovjeka, a kišobran doslovno iščupa iz ruke.

  • jebenavjeverica 14.03.2015.

    Mozda je od nekog svemirskog materijala koji je neunistiv? Cisto me interesira koliko je garancija na njega, i ukljucuje li lomove nastale radi vremena. :)

  • vox ratione 09.03.2015.

    Ima ugrađen bluetooth, uz mobitel još i kišobran treba stavljati na punjač kad dođeš u stan..

Komentiraj...
Vidi sve komentare