To je to što me zanima!

Koliko bi bile visoke sve fotke s Instagrama iz jedne godine?

Gotovo 22 milijarde fotografija se postave na Instagram u jednoj godini. Pogledajte infografiku koja vas vodi do konačne visine, koja bi došla daleko u svemir
Vidi originalni članak

Mačke, hrana, zalasci sunca, selfieja - sve te scene svake sekunde preplavljuju naše Instagram feedove, a godišnje se na ovoj fotografskoj društvenoj mreži objavi 21,9 milijardi fotografija. 

Kompanija Photoworld odlučila je malo približiti taj broj i pokazati koliko bi bio visok stup fotografija ako bi ih sve isprintali i naslagali. 

Empire State Building je visok 443 metra i toliko bi bile visoke fotografije iz posljednjih 37 minuta. Na visinu Mount Everesta (8848 m) stale bi fotografije iz proteklih 12 sati, a potom vas infografika vodi do vanjskih slojeva atmosfere, ISS-a te dublje u svemir.. sve do 6351 kilometra. 

Da, Kim Kardashian bi trebala 286 milijuna godina samo da objavi skoro 22 milijarde vlastitih selfieja. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • tutek 20.10.2014.

    Imam ja JOŠ korisnije i pametnije pitanje, koliko bi bio u zbroju visok IQ svih koji rade ovakva "korisna" istraživanja?

  • tutek 20.10.2014.

    Smisao ovog besmislenog pitanja? Nema ga. 22milijarde selfie fotografija Kim, zar to nisu slike kad se sam slikaš? Znači ona je recimo u zadnjih 20 godina svake sekunde napravila po 35 slika, joj jadna žena, sigurno je boli ruka od toliko klikanja.

  • otilliaOS33 17.10.2014.

    u jeb..... kakvo korisno istraživanje....čemu služi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare