To je to što me zanima!

Koliko ste zli? Ovaj kviz otkrit će jeste li i pomalo psihopat

Kroz niz pitanja online kviz mjeri vaše makijavelističke, narcističke i psihopatske karakteristike te vam na kraju pokazuje jeste li dobri ili ste pokvareni do srži
Vidi originalni članak

Svi mi imamo neku tamnu stranu, koja zna izbiti kad nas netko razljuti u prometu ili ako želimo natjerati prijatelja da učini što mi želimo, a ne on. Sada postoji i online kviz koji će vam reći upravo koliko ste 'zli'. 

Kviz će kroz niz pitanja izmjeriti vaše makijavelističke, psihopatske ili narcističke karakteristike te će vam reći jeste li umjereno pakosni ili pak nesumnjivo zli. Kviz je nastao kao BBC Future projekt, a temelji se na pitanjima psihologa Delroya Paulhusa i Daniela Jonesa te mjeri karakter na temelju te 'tamne trijade'. 

Naravno, ekstremne verzije ovih karakteristika mogu biti povezane i sa ubojicama, ali stručnjaci smatraju da određena kombinacija može ljudima pomoći da dođu do pozicije bogatstva i moći. Koliko toga ima u vama moći ćete otkriti odgovarajući koliko se slažete s određenim tvrdnjama, poput 'Treba čekati pravo vrijeme za osvetu', 'Inzistiram na poštovanju koje zaslužujem', 'Reći ću bilo što kako bi dobio/la što želim'. 

Autori testa naravno upozoravaju kako ne bi trebalo gledati kao znanstvenu metodu, ali bi mogao biti dobar uvid. 


Idi na 24sata

Komentari 185

  • SaimaKovacevic 09.12.2015.

    halialo kako da rjesim kviz,hocu potvrdu ako sam psihopatkinja

  • _________ 08.12.2015.

    Moderately nefarious...hm, pa nije to tako loše jer dok znam za neku umjerenost u "zločestoći" nema straha za mene, a ni one oko mene ;)

  • neIy 08.12.2015.

    pravi anđelčić...no lako se transformiram i u vražićka

Komentiraj...
Vidi sve komentare