To je to što me zanima!

Kompletan, ali i skup: Škodin mališan Citigo odlično se vozi

Citigo je poput Up!-a jedan od najboljih predstavnika klase, no problem je visoka cijena koja je zbog brojne dodatne opreme skočila za više od 20.000 kuna
Vidi originalni članak

Svojim izgledom i napadnim ukrasima ovaj Citigo ne ostavlja previše ozbiljan dojam, no u praksi je sasvim suprotno. Rijetko koji automobil u klasi je ovako uvjerljiv po pitanju prostranosti, udobnosti i ponašanja u vožnji. Problem je cijena, koja je zbog dodatne opreme “dotakla plafon” u klasi malih gradskih auta.

Iako ima samo 60 KS, Citigo se odlično ponaša i na otvorenoj cesti. Put na more za dvoje nije nikakav problem - mala Škoda  bez problema drži visoke brzinske prosjeke uz vrlo nisku razinu buke i uz to ima prtljažnik od 234 litre. Ovjes je nešto tvrđi od prosjeka klase, no u granicama.

Zato potrošnja na testu  naprosto oduševljava - samo 5,4 l/100 km.

Čak 20.000 kuna opreme

Zbog dodatne opreme cijena ovog Citiga je skočila za više od 20.000 kuna. Mnogo toga na automobilu je nepotrebno i čista šminka, no navigacija “Move and Fun” je vrlo koristan dodatak. Osim funkcija navigiranja ona nudi bogato putno računalo, reproduktor za glazbu i dodatne instrumente. 

Škoda Citigo Ambition 1.0

masa: 929 kg
dimenzije: 356x164x148cm
obujam:  999 ccm
snaga:  44 kW/60 KS  
ubrzanje (0-100km/h):  14,4 s
najveća brzina: 160 km/h
potrošnja:  4,5 l /100 km

cijena: 89.049 kn (testni model) 68.763 kn (bez doplata)
konkurencija: Volkswagen Up, Renault Twingo, Kia Picanto

PLUS: prostranost, obujam prtljažnika, uglađen i štedljiv motor, niska razina buke u unutrašnjosti, uvjerljivo ponašanje pri višim brzinama i na otvorenoj cesti, okretnost u gradu, precizan upravljač, kvaliteta izrade
MINUS: visoka cijena, udobnost na lošijim prometnicama, težak ulazak na stražnju kupu 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • eddy1973 15.09.2012.

    Ime je i nastalo od lupa...izbacili L i A .vw up i škoda citigo isti auti .Dva benzinca ,tri razine opreme.Potpuno novi motori i mjenjači.Osnovni model nema klimu i navigaciju(navigon).Naravno da u usporedbi s korejskom konkurencijom ne djeluju reprezentativno ali ova vozila uvijek će imati svoje kupce a i gubitak na cijeni nije zanemariv.

  • svenkran 13.09.2012.

    pretpostavljam da nitko od vas koji ste do sada komentirali nemate vozila pa komplekse ljecite pljuvajuci nesto sta nikad necete imat. vozite vi hyundai i kia-u za drugo ni niste. A ti sa BMW 320d - sanjaj i dalje!

  • vitaminix 12.09.2012.

    vidio, isprobao, simpa auto za po gradu i kraće relacije ili za na posao, ali brate cijena? E to već ne ide.

Komentiraj...
Vidi sve komentare