To je to što me zanima!

Konačno je dokazano: Vaš mobitel je rasadnik bakterija

Studenti su ustisnuli mobitele u Petrijeve zdjelice s podlogom za razvoj bakterija. Nakon tri dana vidjeli su koje su se sve bakterije namnožile. No, nisu sve štetne
Vidi originalni članak

Ako vam je pametni telefon često u rukama, velika je vjerojatnost da je vaš mobitel prepun bakterija, dokazali su studenti i profesori bakteriologije u istraživanju Sveučilišta u Surreyu.

Studenti su ustisnuli mobitele u Petrijeve zdjelice u kojima je bila hranjiva podloga pogodna za razvoj bakterija. Nakon tri dana imali su što vidjeti, a slike koje su objavili vrlo očito prikazuju kako je mobitel itekako ostavio raznih kultura koje su se u hranjivoj podlozi namnožile.

Međutim, nisu sve bakterije nužno štetne niti uzročnici bolesti - većina bakterija koje su znanstvenici uočili su prilično uobičajene i bezopasne vrste koje su uobičajene za predmete koje diramo nečistim rukama. Međutim, pronašli su i ne baš bezopasni stafilokok, koji često nastanjuje ljudske nosnice te ga je moguće imati, a da ne uzrokuje nikakvu infekciju.

Zato, ako ne perete ruke svaki put prije nego što posegnete za mobitelom, sjetite se s vremena na vrijeme barem obrisati ga dezinfekcijskom maramicom.

Čistite li redovito mobitel ili to ne činite uopće? Recite nam u komentarima!

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Adelinda999 01.02.2015.

    Jednom sam gledala na TV-u kako se tipkovnice najbolje očiste od bakterija vodicom za ispiranje usta...Tako povremeno očistim i mob...ili...alkoholom ili aquaseptom...iiii...ne može mi ništa niti jedan bakterić...živjet ću vječno!!!Huraaaa ;-)

  • ッi シ 19.01.2015.

    ja nemogu imati bakterije svaki dan perem moj mobitel ^_^

  • sol 16.01.2015.

    e novosti, sta je sa, odjecom, torbama, novcanicima, novcanicama, kvakama,zrakom, pa gdje je gore, neznas, a ovi se hvataju mobitela.

Komentiraj...
Vidi sve komentare