To je to što me zanima!

Konačno počeli radovi na parceli Leljak

8 godina je trajala priprema za početak gradnje. Bageri i kamioni na parceli u Svetoj Nedelji početak je nove faze za obitelj Leljak
Vidi originalni članak

Denis i Nery Leljak zaljubili su se u panoramski pogled koji je s jedne parcele na padinama Svetonedeljskog brijega pucao na Zagreb. Kupili su parcelu ali je složen postupak dobivanja potrebne dokumentacije bio dugotrajan i iscrpljujuć. Njihova je radost utoliko bila veća kada su konačno, 8 godina nakon kupnje parcele, na parceli ugledali bagere i kamione.

Nakon što je geodet iskolčio buduću građevinu prema glavnom projektu te je definiran položaj temelja, zidova i dimnjaka, uslijedilo je kopanje građevinske jame i gradnja podruma.

Budući se parcela nalazi na kosom terenu, ukopavanjem dijela podruma savladava se nagib terena. U njihovom slučaju podrum nije bila stvar izbora, već nužnost. Obzirom na kvalitetu tla u tom području, ukopani podrum dodatno će ustabiliti kuću. Zidovi podruma se izvode armiranim betonom jer na njih u znatnoj mjeri utječe sila pritiska zemlje okomita na zid.

Zašto izgradnja podruma uvelike utječe na ukupnu cijenu izgradnje kuće čitajte u sljedećem članku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare