To je to što me zanima!

Korado Korlević dobio nagradu za obranu Zemlje od asteroida

Korlević je dobio stipendiju od 10.825 dolara za unapređenje zrcala teleskopa zvjezdarnice, kao i za kupnju druge nove opreme kojom će biti moguće promatrati i pratiti mnogo tamnije objekte u svemiru
Vidi originalni članak

U srijedu su proglašeni dobitnici stipendije Shoemaker Near Earth Object (NEO) za 2019. godinu, a među izabranima je i Korado Korlević iz zvjezdarnice Višnjan. 

Nagrada organizacije The Planetary Society - Grant Shoemaker Near Earth Object (NEO) - nazvana je po planetarnom geologu Geneu Shoemakeru, a njome se nagrađuju izuzetno uspješni astronomi amateri diljem svijeta koji pronalaze, prate i karakteriziraju asteroide koje prolaze relativno blizu Zemlje i koji mogu postati potencijalna prijetnja.

PO FIZIČARU Asteroid dobio hrvatsko ime: Sada se zove 'Zeljkoandreic'

Korado Korlević iz zvjezdarnice Višnjan nagrađen je s 10.825 dolara za unapređenje zrcala teleskopa zvjezdarnice, kao i za kupnju druge nove opreme kojom će biti moguće promatrati i pratiti mnogo tamnije objekte u svemiru. U posljednje dvije godine je naša zvjezdarnica zabilježila više od 1400 novootkrivenih objekata koji prolaze u blizini Zemlje. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • misko2k 17.01.2020.

    Otkriti asteroid je jedno a obranit se od njega je drugo... S kojim super oružjem oni to misle postići, kad nuklearne bojeve glave nemaju nikakav efekt ? To je isto fantazija kao i letenje na druge planete

  • franepetric 20.12.2019.

    Bravo Korado! Pozdrav sa Cresa!

  • vjačo 20.12.2019.

    ne kažem da mu je plaća velika, ne bi bila da je 8 i 800, ali ima zanimljivo radno mjesto i sigurno je da ga ne bi prepustio nekom drugom. ja sam svojevremeno želio postati svjetioničar na svjetioniku na kraju svijeta bez ikakve plaće - samo hrana i voda :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare