Obavijesti

Tech

Komentari 14

Korado Korlević dobio nagradu za obranu Zemlje od asteroida

Korado Korlević dobio nagradu za obranu Zemlje od asteroida
1

Korlević je dobio stipendiju od 10.825 dolara za unapređenje zrcala teleskopa zvjezdarnice, kao i za kupnju druge nove opreme kojom će biti moguće promatrati i pratiti mnogo tamnije objekte u svemiru

U srijedu su proglašeni dobitnici stipendije Shoemaker Near Earth Object (NEO) za 2019. godinu, a među izabranima je i Korado Korlević iz zvjezdarnice Višnjan. 

Nagrada organizacije The Planetary Society - Grant Shoemaker Near Earth Object (NEO) - nazvana je po planetarnom geologu Geneu Shoemakeru, a njome se nagrađuju izuzetno uspješni astronomi amateri diljem svijeta koji pronalaze, prate i karakteriziraju asteroide koje prolaze relativno blizu Zemlje i koji mogu postati potencijalna prijetnja.

Asteroid dobio hrvatsko ime: Sada se zove 'Zeljkoandreic'
Asteroid dobio hrvatsko ime: Sada se zove 'Zeljkoandreic'

Korado Korlević iz zvjezdarnice Višnjan nagrađen je s 10.825 dolara za unapređenje zrcala teleskopa zvjezdarnice, kao i za kupnju druge nove opreme kojom će biti moguće promatrati i pratiti mnogo tamnije objekte u svemiru. U posljednje dvije godine je naša zvjezdarnica zabilježila više od 1400 novootkrivenih objekata koji prolaze u blizini Zemlje.