Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

Korado Korlević dobio nagradu za obranu Zemlje od asteroida

Korlević je dobio stipendiju od 10.825 dolara za unapređenje zrcala teleskopa zvjezdarnice, kao i za kupnju druge nove opreme kojom će biti moguće promatrati i pratiti mnogo tamnije objekte u svemiru

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
14 komentara

U srijedu su proglašeni dobitnici stipendije Shoemaker Near Earth Object (NEO) za 2019. godinu, a među izabranima je i Korado Korlević iz zvjezdarnice Višnjan. 

Nagrada organizacije The Planetary Society - Grant Shoemaker Near Earth Object (NEO) - nazvana je po planetarnom geologu Geneu Shoemakeru, a njome se nagrađuju izuzetno uspješni astronomi amateri diljem svijeta koji pronalaze, prate i karakteriziraju asteroide koje prolaze relativno blizu Zemlje i koji mogu postati potencijalna prijetnja.

REUTERS/PXL PO FIZIČARU Asteroid dobio hrvatsko ime: Sada se zove 'Zeljkoandreic'

Korado Korlević iz zvjezdarnice Višnjan nagrađen je s 10.825 dolara za unapređenje zrcala teleskopa zvjezdarnice, kao i za kupnju druge nove opreme kojom će biti moguće promatrati i pratiti mnogo tamnije objekte u svemiru. U posljednje dvije godine je naša zvjezdarnica zabilježila više od 1400 novootkrivenih objekata koji prolaze u blizini Zemlje. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message