To je to što me zanima!

Korisnici Internet Explorera su potencijalne žrtve hakera

Nema dokaza da su hakeri već iskoristili propust, ali svi korisnici Internet Explorera od "šestice" do "osmice", ukoliko nemaju virusnu zaštitu, su potencijalne žrtve
Vidi originalni članak

Microsoft je upozorio na propust u Internet Exploreru, koji bi mogao omogućiti hakerima da preuzmu kontrolu nad nezaštićenim računalima. Uspiju li navući korisnike da posjete web stranice zaražene virusom, nastala greška omogućuje hakeru da ubaci zloćudni softver u bilo koji sustav. Svi korisnici Internet Explorera od "šestice" do "osmice" su potencijalne žrtve i trenutno ne postoji rješenje za ovaj problem. U Microsoftu kažu da nema dokaza da su hakeri već iskoristili propust, ali istražuju slučaj te se nadaju da će problem vrlo brzo trajno popraviti.

- Problem je što greška omogućuje daljinsko uvrštavanja koda. To znači da napadač može pokrenuti programe, kao što je zloćudni softver, izravno na računalo žrtve. Slučaj jako podsjeća na ranjivost Internet Explorera od prije dvije godine kada je nekoliko nacionalnih vlada upozorile korisnike da se prebace s Internet Explorera na alternativne pregdlenike - rekao je sigurnosni analitičar u Trendo Micro-u Rik Ferguson.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Mišonja 05.01.2011.

    Opet atak na Microsoft! Da nije njega još bi pisali na Olimpiyama i koristili indigo! Ni jedan antivirus kao ni browser nije 100% siguran. Kolega, inače informatičar, prošle je godine koristeći Firefox i Bitdefender total pokupio virusića (sistemskog). Kasnije je saznao da se virus pojavio na scenu dan ranije.

  • walterwolf122 30.12.2010.

    to su potencijalne budale ne žrtve hakera hahaha

  • deda52 29.12.2010.

    kada se novinar petlja u domenu koja mu je strana ili krivo prenese ćlanak koji je Microsoft izdao li netko drugi,svašta.Sa antivirusnim programom te redovnim zakrpama IE je podložan da se hakne kao svaki drugi browser.Uostalom trend je da sve što je od Microsofta jest smeče,a proizvode koriste preko sedamdeset posto svijetske populacije,pa i oni što najviše laju

Komentiraj...
Vidi sve komentare