To je to što me zanima!

Koristite li sigurnosni pojas? To je drugi najčešći prekršaj

POVEĆATI SIGURNOST PROMETA: Anketa je u potpunosti anonimna, a rezultati ankete i cjelokupnog istraživanja uz popratnu analizu bit će svima javno dostupni
Vidi originalni članak

Fakultet prometnih znanosti provodi istraživanje učestalosti korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima i zaštitnih kaciga na mopedima i motociklima.

Procijenjeni stupanj korištenja sigurnosnog pojasa u zemljama Europske unije kreće se u rasponu od 45% do 95%, prosječno 76%. U najrazvijenijim zemljama Europe prosječni stupanj korištenja sigurnosnog pojasa u automobilima iznosi i više od 90%. Podaci Biltena o sigurnosti prometa ukazuju kako je prema ukupnom broju zabilježenih prekršaja nekorištenje sigurnosnih pojaseva drugi najčešći prekršaj, odmah nakon prekršaja za nepropisnu ili neprimjerenu brzinu.

Kako bi istraživanja bila što potpunija, sastavljena je anketa za sudionike u prometu, koja će prikupiti podatke o relevantnim karakteristikama pojedinih sudionika u prometu (dob, broj godina vozačkog iskustva, prijeđena kilometraža, itd.) i karakteristikama vozila.

Anketi možete pristupiti OVDJE.

Anketa je u potpunosti anonimna, a za rješavanje ankete je dovoljno izdvojiti nekoliko minuta. Rezultati ankete i cjelokupnog istraživanja uz popratnu analizu bit će svima javno dostupni.

Cilj istraživanja je povećanje sigurnosti prometa, a financira se sredstvima Nacionalnog program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • dave 13.03.2015.

    ja podrzavam vezanje..ipak je sigurnije tako..narocito u novijim autima koji su nakrcani sigurnosnim sustavima koji pravilno stite jedino uz vezan pojas..Ali da cu se vezat po gradu za svaki kilometar..dva.. necu sigurno

  • LukaKlepac 13.03.2015.

    od kad imam rally skoljku u autu se ne vezem vise imao sam 2 ista sudara unutar god i pol, zabili se u mene iza dok sam propustao na pjesackom. prvi pyt sam bio vezan i morao sam na terapije i previjao se od bolova skoro god dana, drugi put u toj skoljci nisam bio vezan i nije me bolio trzaj duze od dan dva. meni dovoljno ajmo palci dolje, LP

  • Spec 12.03.2015.

    Vežite se ljudi , bolje popiti nego njima dati !

Komentiraj...
Vidi sve komentare