To je to što me zanima!

Kralj luksuza: Mercedes je lani prodao 2,3 milijuna automobila

Mercedes je prodao rekordan broj automobila u matičnoj Njemačkoj, te u Kini i SAD-u, zahvaljujući snažnoj potražnji za sportskim terencima i skupim limuzinama
Vidi originalni članak

Njemački proizvođač automobila Daimler objavio je u četvrtak da je u 2019. godini prodao 2,34 milijuna putničkih automobila marke Mercedes-Benz, polažući pravo na titulu najprodavanijeg luksuznog brenda u Njemačkoj.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mercedes je prodao rekordan broj automobila u matičnoj Njemačkoj, te u Kini i SAD-u, zahvaljujući snažnoj potražnji za sportskim terencima i skupim limuzinama.

Prodaja u Kini porasla je 6,2 posto, izvijestili su iz Mercedes-Benza, napominjući da su tamošnji kupci mjesečno naručivali više od 700 luksuznih limuzina Maybach Mercedes-Benz S-klasa.

Iako u Daimleru tvrde da su zahvaljujući takvim rezultatima zadržali titulu najprodavanijeg luksuznog brenda u 2019., njihov konkurent BMW još nije objavio podatke o prodaji pojedinih brendova.

Ukupno je grupa BMW, vlasnik brendova Mini i Rolls-Royce, prodala 2,52 milijuna vozila, nadmašivši skupni rezultat Daimlera koji je prodao ukupno 2,46 milijuna automobila marki Mercedes-Benz i Smart.

Ovog tjedna će podatke o prodaji u 2019. objaviti i Audi.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 13.01.2020.

    Samo u Imockom i Tirani po pola miliona.

  • ichbin2 11.01.2020.

    gospon novinar, nisu svi mercedesi kraljevi luksuza, pa ovi manji mercedesi su kao i neki bezvezni auti kao mazde demio i reno klijo, luksuszni mogu biti samo e klasa i s klasa a sve ostalo je nižeg ranga pa prema tome i niže kvalitete, trajnosti i nema nikakve veze s mercedesima kakve poznajemo inače, uzalud se proizvodnja povečala kad se kvaliteta dramatično srozala

  • 10.01.2020.

    Mercedes i Bmw u segmentu velikih limuzina nemaju neke konkurencije, Seria 5 i E klasa kao i Seria 7 i S klasa. Imaju konkurenciju jedino u još skupljim modelima kao što su RR ili Bentley ali to poslovnjaci ne kupuju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare