To je to što me zanima!

Kreće mobilna mreža Googlea, ali samo za korisnike Nexusa 6

Internetski gigant ipak neće graditi svoje bazne stanice već će ih unajmljivati od postojećih američkih operatora - T-Mobilea i Sprinta. Mreža nosi naziv Project Fi
Vidi originalni članak

Vlastita mobilna mreža još je jedna u nizu usluga koju uskoro pokreće Google. Internetski gigant ipak neće graditi svoje bazne stanice već će ih unajmljivati od postojećih američkih operatora - T-Mobilea i Sprinta. Korisnicima diljem SAD-a bit će dostupne 4G brzine interneta kao i glasovna i SMS usluga.

Mobilna mreža Googlea nosi radni naziv Project Fi, a zasad će ju moći koristiti isključivo vlasnici Nexusa 6.

Dio stručnjaka već je skeptičan oko uspjeha ovog projekta jer smatra da je iznajmljivanje infrastrukture od konkurenata za Google ograničavajući faktor.

No, ponuda Googleovih mobilnih usluga samo za korisnike Nexusa 6 mnoge podsjeća na vrijeme kad je iPhone bio dostupan samo u ponudi operatora AT&T što je polučilo uspjeh i za Apple i za telekomunikacijsku kompaniju. 

- Iako mali operatori koji unajmljuju infrastrukturu rijetko ugrožavaju one velike, Google je puno puta dosad pokazao da je sposoban mijenjati smjer industrije kada postane njezin dio. To bi se moglo dogoditi i sada - rekao je konzultant Ian Fogg.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • CptNemo 23.04.2015.

    Opa, vrlo lukavo. Prvo će "iznajmiti" infrastrukturu od drugih operatera , a onda ih u tišini pokupovati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare