To je to što me zanima!

Krenulo odbrojavanje: Novi Xbox 720 stiže na E3 sajmu?

Sadašnji Xbox tu je od kraja 2005. i krajnje je vrijeme za novu generaciju konzole koja bi trebala donijeti puno kvalitetniju grafiku, bolji Kinect i nove mogućnosti
Vidi originalni članak

Službeni Xbox bloger i glasnogovornik Larry Hryb, poznatiji kao Major Nelson, postavio je na svom blogu brojač koji odbrojava dane do sajma E3 u lipnju. Uz to je stavio i kratku poruku Počelo je...

Tim riječima možda je i započeo novi konzolaški rat Microsofta i Sonyja. Mnogi očekuju kako je ovo odbrojavanje baš povezano s novom konzolom, koja bi trebala zamijeniti sadašnji Xbox 360 s kojim se igramo već sedam godina. 

Uz sve više glasina o novoj konzoli javila su se i nagađanja o hardveru koji će dolaziti u konzoli. Tako se nagađa o četverojezgrenom Intelu, 8 GB radne memorije te Nvidia grafici. Iako još nema službene potvrde, realno je očekivati predstavljanje na gaming sajmu u lipnju s isporukama u vrijeme blagdana. Također spominje se i cijena od 299 dolara. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • ST-1972 04.01.2013.

    Konzole vec imaju unified RAM. VRAM je jednostavno skup. Slazem se da je 8gb previse, ali recimo Sony zeli imati i podrsku i za 4K rezoluciju. Problem sa PC-jom je distribucija, cijena igara i njihov kvalitet. Svaku dobru igru sam kupio (najvise na Steam) kao i to sto je njihovo trziste puno raznovrsnije sto se knofiguracije tice, pa je cesto tesko odluciti se sta je minimum koji bi trebali staviti. Dosta onih koji skinu igru kasnije je i kupe ako im se svidja, tako da je to i rekalam za njih pomalo. Oni koji jednostavno nemaju novaca platiti 40-50 eura za igricu ce je skinuti i ne mogu ih kriviti. Kruh je ipak vazniji.

  • WOMANIZER 03.01.2013.

    pa još ni ovog nemam! lol

  • ST-1972 03.01.2013.

    Rekli su da ce biti AMD APU processor i njihov graficki chip (Radeon). Puno vise RAM-a ali nista kao skok izmedju prve Xbox i ove sadasnje. Ja se radujem jer ce vlasnici Gamer PC-ja konacno moci imati grafiku dostojnu njihovih konfiguracija za vecinu igara a ne kao sada za vrlo mali broj igara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare