To je to što me zanima!

Krivi punjač? Kupio Teslu S pa mu izgorio nakon samo 2 dana

Jedan Norvežanin odlučio se počastiti za blagdane pa si je kupio Teslin Model S. Nažalost, sreća je bila kratkog vijeka jer mu se nakon samo dva dana auto zapalio
Vidi originalni članak

Nova godina nije dobro počela za Norvežanina čiji je Tesla Model S potpuno izgorio u petak ujutro. Da bi stvar bila još gora, auto je kupio prije tek dva dana !

Auto je bio na punjenju kada je odjednom planuo. Srećom, nitko nije ozlijeđen, no autu nije bilo spasa. Zbog prirode požara, odnosno zato što se radi o električnom autu, požar se nije mogao gasiti običnom vodom tako da su vatrogasci mogli samo gledati kako Model S gori.

Vatrogasci su posebnom pjenom zaštitili područje kako bi kontrolirali plamen. Za NRK su rekli kako su požari električnih automobila novost za njih, a kako imaju litijeve baterije koje su iznimno zapaljive, to dodatno otežava gašenje.

Zasad se ne zna uzrok požara, a iz Tesla Motorsa nisu komentirali slučaj. Nagađa se da je punionica na kojoj se automobil punio imala neke poteškoće u radu jer iako je tek postavljena, ondje je samo privremeno pa se posumnjalo u njenu kvalitetu.

Ovo nije prvi put da se Model S našao u vijestima zbog požara. Prije dvije godine u Washingtonu se zapalio Tesla S nakon sudara, a u Torontu je jedan počeo gorjeti dok je bio parkiran u garaži.

Inače Teslin Model S u Norveškoj s poticajima stoji od 467.000 do 761.000 kuna, ovisno o modelu.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • BeLikeCars 11.01.2016.

    Ništa bez čorbe! heheheh

  • tessarol 04.01.2016.

    automobil se samo priključi na vanjsko napajanje a punjač je sastavni dio automobila.

  • White Widow 03.01.2016.

    i kaj sad? Zgorel je i dobil bu novog za 3 mjeseca djabe

Komentiraj...
Vidi sve komentare