To je to što me zanima!

Lako ih se prošverca u zatvor: Žele zabraniti mini mobitele

Minijaturne mobitele obožavaju zatvorenici jer ih se može lako prokrijumčariti i kao mogućnost im se navodi činjenica da se ne vide na pregledima tjelesnih šupljina
Vidi originalni članak

Online trgovci trebali bi zabraniti prodaju minijaturnih mobitela, koji su dizajnom idealni da ih se lako prokrijumčari u zatvor, misle u britanskom ministarstvu pravosuđa.

Dok se kod nekih mobitela reklamiraju mogućnosti kamere, kod ovog se kao značajka navodi činjenica da se može neometano provući kroz pregled tjelesnih šupljina, prenosi BBC. Dok im je na slobodi cijena oko 200 do 300 kuna, iza zatvorskih zidina takve se uređaje plaća i više od 4000 kuna.  

ŠTO SKRIVAJU ZATVORENICI? 'Najčešće krijumčare mobitele, jedan ga je donio u rektumu...'

Inače, u britanskim zatvorima lani je zaplijenjeno 20.000 ilegalnih telefona i SIM kartica. Procjene su da se kod trećine telefona radilo upravo o minijaturnim uređajima, koji mogu biti mali poput ruža za usne. Reklamira ih se da su praktično bez metalnih dijelova, što omogućuje da ih ne detektiraju senzori.

Iz ministarstva kažu da se takvi telefoni koriste da se počine novi zločini ili da se zastrašuju žrtve i iz zatvora. Ovakvi telefoni prodaju se na Amazonu, eBayu i nizu drugih trgovina, a upravo je eBay prije nekoliko mjeseci najavio da će ih ukloniti iz ponude. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • MAKANTAHI 18.12.2017.

    nabavit ču jedan za svaki slučaj, i držati ga u šupku

  • damda_90 18.12.2017.

    Ovo je sad čista besplatna reklama za ove mobitele, sad će prodaja skočiti u nebesa...

  • bubasinter 18.12.2017.

    Ko u zatvoru bio nije samo da zna da za pare ces dobiti 10 laptopa ako zelis

Komentiraj...
Vidi sve komentare