To je to što me zanima!

Land Roverov 'nevidljivi' auto pokazat će što je ispod kotača

Kamere smještene u rešetki hladnjaka snimaju sliku ispred i ispod auta i prikazuju na Heads-Up Displayju uz vozaču bitne podatke te izgleda kao da je auto proziran
Vidi originalni članak

Prozirna hauba bez motora koja olakšava preglednost ispred vozila i oko kotača i nije nešto što bi neki proizvođač automobila napravio i pustio u prodaju, no Land Rover se poslužio proširenom stvarnosti kako bi dočarao takav dojam i učinio vožnju još boljim iskustvom.

Svoju tehnologiju predstavit će na salonu automobila u New Yorku, a 'prozirna hauba' odnosi se na konceptni terenac na kojem ništa u stvari nije prozirno, već samo tako izgleda uz spoj virtualne stvarnosti i dobro smještenih kamera.

Land Rover je objavio i video u kojem prikazuju svoje rješenje. Kamere su ugradili u rešetku hladnjaka i snimaju područje koje vozač više ne vidi te završavaju između prednjih kotača. Uz sliku s kamera Head-Up Display na vjetrobranskom staklu prikazuje vozaču bitne informacije, a zajedno sve djeluje kao da je auto postao poluproziran.

Kako navode u priopćenju, tehnologija bi mogla pomoći u usponu na strmo brdo ili u manevriranju kroz uski prostor. Ne navodi se kada bi tehnologija mogla i zaživjeti u autima.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • safti 13.04.2014.

    budućim vlasnicima će ta mogućnost biti zanimljiva prvog dana i onda je više nikad neće uključiti

  • vaservaga(339512) 11.04.2014.

    Nije smiješno. Ideje je revolucionarna i nije preskupa a vrlo korisna za stvarne potrebe a ne za šminkere što se sa terencem boje tramvajske pruge

  • Đuro štalsky 10.04.2014.

    ispred kuće skupa kola sve što imaš djelimo na pola za mene se Bogu moli i tvoja će majka da me v☺li ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare