To je to što me zanima!

Legomanija: Zvijezdu smrti razgrabili su već prvog dana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zagreb je u subotu dobio prvi službeni Lego dućan. Zvijezda smrti najveći je set kocaka koji se može kupiti, a stoji 3394 kune. Razgrabili su je već prvog dana
Vidi originalni članak

Zvijezda smrti iz serijala “Ratovi zvijezda” najveći je set kocaka koji možete kupiti u prvoj zagrebačkoj Lego trgovini. Prvog dana rasprodali su ih sve.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Set kocaka s dogodovštinama Lukea Skywalkera stoji 3394 kune, a četiri golema pakiranja našla su nove vlasnike već nekoliko sati nakon otvaranja. Više tisuća ljudi jučer je zbog popularnih igračaka došlo iz mnogih hrvatskih gradova, ali i okolnih zemalja, u zagrebački Arena Centar na otvorenje prvog službene Lego prodavaonice u regiji. Najbliže trgovine sa svim Lego pričama i likovima su u Beču i Budimpešti.

- Mislimo da je ovakvo nešto već jako dugo trebalo Zagrebu, koji je metropola u novoj članici EU - rekao je Gabor Nagy iz tvrtke Bravotel, koja je otvorila prodavaonicu.

Lego je u pohod na svjetsko tržište igračaka krenuo još 1932. iz Danske. Danas kockice za cijeli svijet proizvode u samo pet tvornica smještenih diljem svijeta. Dosad su proizveli više od 700 milijardi kockica , što znači da bi svaki čovjek na svijetu mogao imati stotinjak vlastitih kocaka za igranje.

Zagrebačka prodavaonica, kao i ostale, posebna je i po zidu s kojega kupci mogu birati kocke po želji te ih kupovati u rinfuzi. Inače, kilogram šarenih kocaka stoji 500 kuna, što je i više nego dovoljno za stvaranje maštovitih svjetova.

- Nedostaju mi neke kockice, pa sam došao po njih jer mi trebaju za slaganje - rekao je Jan (11), kojem su trenutačno najdraže kocke iz serije Technic. A četverogodišnjoj Mirki najdraže su igračke Lego Friends, kojima su glavne junakinje pet prijateljica. Svojim fanovima Lego u trgovini omogućuje i da od 1000 raznih dijelova sastave vlastite figurice.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • wanderer8 15.09.2014.

    lego je najbolja igracka koju sam imao. Samo da su cijene malo niže pa da sam mogao kupovat komplete neke.. Nadam se da ću svom djetetu moć omogučit nešto takvo :)

  • 15.09.2014.

    kažiprst mi je deformirani od tiskanja tih kocka :)

  • fiore 15.09.2014.

    meni se ćini naziv igre malo morbidan,a i cijena za naše plaće je previsoka!ali tko voli nek izvoli!

Komentiraj...
Vidi sve komentare