To je to što me zanima!

Lopovi na oprezu! Ulice Dubaija odsad će čuvati pravi Robocop

Ovo je tek početak: Policija u Dubaiju želi da im do 2030. godine čak četvrtina snaga budu roboti, a planiraju i izgraditi prvu pametnu policijsku postaju bez ljudi
Vidi originalni članak

Osim što imaju flotu najbržih policijskih automobila, Dubai će od večeras na svojim ulicama imati i prvog robotskog policajca. 

Uniformirani robot visok je 170 centimetara i težak 100 kilograma. Umjesto nogu ima kotače, a može salutirati i nakloniti se te pričati na nekoliko jezika. Može i prepoznati emocije i geste s metar i pol udaljenosti. U njegovim prsima nalazi se tablet koji civili mogu koristiti kako bi prijavili zločin. 

Za policiju ga je dizajnirala španjolska tvrtka PAL Robotics te su ga predstavili na sigurnosnom sajmu koji će završiti u utorak. U razvoju robota koristili su i IBM-ovu Watson umjetnu inteligenciju te Googleove tehnologije. 

Borbu protiv težih zločina još će ostaviti ljudskim policajcima, a on će služiti kao asistent i pomoćnik na ulicama ili u trgovačkim centrima. 

Ovo je tek početak velikog tehnološkog iskoraka policije u Dubaiju koja želi da im 2030. godine četvrtina snaga budu robotski policajci, a planiraju imati i prvu pametnu policijsku postaju koja neće imati ljude, prenosi Khaleej Times.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Suikon 25.05.2017.

    Molim autora teksta da se informira kaj je Robocop.

  • --- DAVOR --- 24.05.2017.

    Čim sam pročitao naslov sinuo mi je "lijek" protiv ovih tzv. ROBOCOPA a to je ELEKTROŠOKER i spržiš ga u sekundi.

  • Emiliano Zapata 24.05.2017.

    Neki ovdije pitaju: "a sto ce biti s ljudima, ionako nema posla!!??" Ocigledno su za njih depopulacija kroz, ratove, cjepljenja i zaprasivanja jos uvijek nekakve teorije zavijere iako se o njima otvoreno govori i nisu nikakve izmisljotine, no ljudi odbijaju povijerovat i kad im kazu sto ce im napravit!

Komentiraj...
Vidi sve komentare