To je to što me zanima!

Lovci na duhove dobili pomoć u gadgetu koji otkriva pokojne

GhostArk bi u prodaji trebao biti ovog ljeta, a maleni gadget nudit će niz senzora kojima će, kako navode njegovi autori, moći prepoznati prisutnost duhova
Vidi originalni članak

Detektiranje duhova temelji se na teorijama koje baš i nemaju nekog znanstvenog temelja, a njihova prisutnost često se potvrđuje zvukovima koji ipak imaju sasvim ovozemaljsko objašnjenje poput propuha, automatskog paljenja peći, škripe dasaka u kući...

No, oni koji su uvjereni da svijet oko nas nastanjuju i duhovi te ih žele otkriti, trebaju imati i najbolju opremu za njihov pronalazak. GhostArk je uređaj koji kaže da je baš to. Radi se o džepnom detektoru koji navodi da ima svu potrebnu opremu za lov na nadnaravno. Tako su tu detektor elektromagnetskih polja, osjetljivi mikrofoni, senzori radijskih frekvencija te senzori temperature i tlaka zraka. 

Za kreiranje GhostArka  zaslužan je talijanski istražitelj paranormalnog Massimo Rossi. Sva očitanja, poput glasovnih fenomena ili EM polja, vide se na LED ekranu. 

- Moram reći da istraživanje paranormalnog i nema čvrste temelje. Istraživač je sličniji viktorijanskom istraživaču nego znanstveniku, on vidi golemo nepoznato područje koje treba istražiti, a može imati gomilu egzotičnih biljaka i životinja - objasnio je Rossi za Daily Mail.

Na stranicama ovog prijenosnog lovca na duhove stoji kako bi trebao biti dostupan ovog ljeta, a cijena bi mu trebala biti 250 dolara (1700 kuna).  Za Engadget su rekli kako imaju beta verziju koja je blizu konačnom proizvodu, a prototip će imati u svibnju. 

GhostArk

Idi na 24sata

Komentari 5

  • KV-2 05.02.2015.

    i sami kažu kako nema znanstvenog temelja da ti "duhovi" postoje.. automatski su sami pobili svoje vjerovanje.... uređaj pronalazi duhove, vampire, jednoroge, zmajeve, vile, bogove, djeda mraza itd.... pa ovo nije ni za djecu iznad 6 godina.

  • lilyan 02.02.2015.

    samo da ne otkriju grofa Drakulu. Jako se bojim ugriza

  • jura1980 02.02.2015.

    za Ivu Josipovica ko stvoreno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare