To je to što me zanima!

Majstori za nisku potrošnju: 10 najštedljivijih novih automobila

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Poredak među najštedljivjjima je vrlo zgusnut, automobili troše gotovo isto, a i sličnih su snaga. Na iznenađenje, najjeftiniji model u top 10 je Volkswagen Polo
Vidi originalni članak

Potrošnja ispod 4 l/100 km danas je uobičajena kod mnogih modela gradske i kompaktne klase. Barem ako vjerujemo tvorničkim podacima. U praksi ipak svaki auto potroši litru do dvije više, i to ako ga vozite iznimno oprezno i štedljivo.

U obzir za našu top ljestvicu su ušli samo automobili s dizelskim i benzinskim motorima izuzev hibrida koji se prodaju na našem tržištu i nalaze se u službenom cjeniku određenog proizvođača. Među njima najštedljivija su dva automobila iz Peugeot-Citroën koncerna. Jedan od njih je C4 Cactus koji je to postigao unatoč tome što spada među SUV crossovere i što mu aerodinamika nije jača strana. No zato je vrlo lagan. Modeli plasirani među 10 najboljih redom su dizelaši i uglavnom su snažniji od osnovnih i mnogo skuplji od njih jer uz takve motore često idu bogatije razine opreme.  

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Duro 21.03.2015.

    Deklarirana potrosnja nema veze sa stvarnom potrosnjom. Nedavno je objavljen test svjetske (nezavisne) transportne organizacije ciji su profesionalni vozaci dosli do sasvim suprotnih podataka. Najveci lazovi potrosnje su njemacki automobili VW, BMW, Mercedes s vise od 20% a medu njima kao model Polo s cak 40%. Puno bolje su prosli francuzi sa samo 10-15% vise od deklarirane potrosnje.

  • KokoT 20.03.2015.

    Da,lijepo je vidjeti potrošnje oko 3,5 lit,ali to je nažalost samo na papiru.Realno je to puno bliže brojci 5...i nemojmo zaboraviti da jedna zamjena dizni ili DPF filtera u trenutku pojede sve što je vlasnik takvog vozila ušparao kroz par godina, hehe

  • varešak 20.03.2015.

    Nema toga koji može gladan raditi samo što neki moge pojesti više neki manje,a isto rade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare