To je to što me zanima!

Mash.me ide na Kickstarter, a za pola godine stiže u prodaju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mash.me je namijenjen kreativcima koji mogu samo uz web kameru pokretima tijela animirati virtualne likove i stvarati vlastite animacije, rekao je Darian Škarica
Vidi originalni članak


Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mash.me je hrvatski sustav koji svakome omogućuje jednostavnu izradu animacija i videa, a sve što vam treba je web kamera preko koje uz pomoć pokreta tijela i lica animirate likove u realnom vremenu. Darian Škarica i Jerko Škorić svoj su startup predstavili i u Las Vegasu na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike, a o dojmovima i kontaktima koje su prikupili govorili su i brojnim posjetiteljima Bug Future Showa.

U kratkom razgovoru Darian nam je rekao da će kroz mjesec dana pokrenuti kampanju na Kickstarteru kojom će tražiti financijsku podršku za svoj projekt, a plan im je da ga na tržište izbace kroz pola godine. U konačnici bi njihov softver trebao stajati ispod 200 kuna.

- Namijenjen je kreativcima, radilo se to o roditeljima koji s djecom žele stvarati neke svoje priče ili profesionalcima koji će uz pomoć ovoga stvarati sadržaj za YouTube i na njemu zarađivati - rekao je Škarica i pojasnio kako njihov sustav iz obične web kamere vidi osobu koja je ispred nje te prepoznaje pokrete koje radi i geste na licu, koje potom oponaša na animiranom liku.

Kako stvar radi mogli smo vidjeti i na velikom platnu kina Europa, ali ovdje su zajednički radili Mash.me te njemački Nagual Dance, sustav koji se pak pokretima tijela koristi za stvaranje glazbe.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 04.02.2015.

    vrh mu je kad upali pc

  • 01.02.2015.

    oprosti developeru božji, evo ti rok 5 godina pa probaj napravit bar približno

  • freaksjb 01.02.2015.

    Smeće aplikacija, ono što radiš kasni za sekundu na ekranu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare