To je to što me zanima!

Masovni prosvjedi natjerali su Bugarsku da odbaci ACTA-u

Bugarsko društvo nije spremno prihvatiti mehanizme koji potiču sumnje u kršenje slobode izražavanja i slobode interneta, rekao je bugarski ministar gospodarstva
Vidi originalni članak

Nakon masovnih prosvjeda zbog strahovanja da će ACTA, međunarodni sporazum o zaštiti autorskih prava na internetu, ograničiti slobodu besplatnog učitavanja filmova i glazbe te potaknuti nadzor na internetu, Bugarska je odlučila da neće ratificirati taj sporazum, izjavio je bugarski ministar gospodarstva Trajčo Trajkov, javlja Reuters.

Podsjetimo, prošle je subote više od 4000 ljudi prosvjedovalo u Sofiji tražeći da parlament ne ratificira sporazum. 

- Predložit ću Vladi da obustavi postupak bugarskog potpisivanja ACTA-e. Bugarsko društvo nije spremno prihvatiti mehanizme koji potiču sumnje u kršenje slobode izražavanja i slobode interneta - rekao je Trajkov. 

Ovo znači da prije no što članice Europske unije po pitanu ACTE ne zauzmu jedinstveni stav, ni Bugarska neće poduzimati nikakve mjere.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ArchangelShD 16.02.2012.

    to su prosvjedi a ne kod nas sto dode 15 ljudi

  • RobertKinčeš 16.02.2012.

    prvo nek daju ljudima posla i normalan život. i tek onda da filozofiraju o Acti i stim glupostima. ja sam protiv Acte. i to nije u redu od njih. ma necemo valjda i na televiziji imat citac bankovne kartice. da ako hocemo pogledat neki spot il nesto prvo da platimo ne? il necemo mozda ni imat filmove na televiziji? zasto ide svijet unazad?

  • Trollzor 16.02.2012.

    we are anonymous we are legion we do not forgive we do not forget expect us

Komentiraj...
Vidi sve komentare