To je to što me zanima!

Među polarnim medvjedima sve više kanibalizma - krivi su ljudi

Stručnjak za polarne medvjede rekao je kako je za rast kanibalizma među polarnim medvjedima vjerojatno odgovoran nedostatak hrane i da češće bilježe slučajeve napada mužjaka na ženke s mladima
Vidi originalni članak

Na Arktiku je sve više slučajeva polarnih medvjeda koji se međusobno ubijaju i jedu zbog otapanja leda i smanjenja prirodnog okoliša za što su krivi ljudi, upozorili su ruski znanstvenici. 

- Kanibalizam među polarnim medvjedima nam je dugo poznata činjenica, no zabrinjava nas što su ti slučajevi prije bili rijetki, a sada ih često biljećimo - rekao je stručnjak za polarne medvjede Ilija Mordvincev, prenosi Interfax.

Na prezentaciji u Sankt Peterburgu rekao je kako je za rast kanibalizma među polarnim medvjedima vjerojatno odgovoran nedostatak hrane. 

- U nekim razdobljima jednostavno nema dosta hrane i veći mužjaci napadaju ženke s mladima - rekao je, ali i dodao da je mogući razlog tog rasta činjenica da više ljudi radi na Arktiku i da bilježe takve slučajeve.

- Sada imamo informacije i od većeg broja naftaša i radnika ministarstva obrane - dodaje Mordvincev. Područje između Obskog zaljeva i Barentsova mora, gdje polarni medvjedi love, sada je ruta puna prometa za LNG, napominje.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • zvzmir 05.03.2020.

    Ma neće on. On se samo igra...

  • Swiky123 27.02.2020.

    Vidošević se opskrbio na vrijeme

  • Pitt Bull 27.02.2020.

    Šta bi tek čovjek radio kad bi hrane nestalo!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare