Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
8 komentara

Među polarnim medvjedima sve više kanibalizma - krivi su ljudi

Stručnjak za polarne medvjede rekao je kako je za rast kanibalizma među polarnim medvjedima vjerojatno odgovoran nedostatak hrane i da češće bilježe slučajeve napada mužjaka na ženke s mladima

File picture of polar bears within the 1002 Area of the Arctic National Wildlife Refuge
Foto: HANDOUT
8 komentara

Na Arktiku je sve više slučajeva polarnih medvjeda koji se međusobno ubijaju i jedu zbog otapanja leda i smanjenja prirodnog okoliša za što su krivi ljudi, upozorili su ruski znanstvenici. 

- Kanibalizam među polarnim medvjedima nam je dugo poznata činjenica, no zabrinjava nas što su ti slučajevi prije bili rijetki, a sada ih često biljećimo - rekao je stručnjak za polarne medvjede Ilija Mordvincev, prenosi Interfax.

Na prezentaciji u Sankt Peterburgu rekao je kako je za rast kanibalizma među polarnim medvjedima vjerojatno odgovoran nedostatak hrane. 

- U nekim razdobljima jednostavno nema dosta hrane i veći mužjaci napadaju ženke s mladima - rekao je, ali i dodao da je mogući razlog tog rasta činjenica da više ljudi radi na Arktiku i da bilježe takve slučajeve.

- Sada imamo informacije i od većeg broja naftaša i radnika ministarstva obrane - dodaje Mordvincev. Područje između Obskog zaljeva i Barentsova mora, gdje polarni medvjedi love, sada je ruta puna prometa za LNG, napominje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message