To je to što me zanima!

Mercedesov kupe za kraljeve: S-klasu pretvorili u sportaša

S-klasa Coupe ne razlikuje se puno od studije predstavljene na salonu u Frankfurtu, opet je fluidnih, agresivnih i prepoznatljivih linija. Premijera kupea bit će u Ženevi
Vidi originalni članak

Mercedes se odlučio na odvažan korak - reprezentativnu limuzinu S-klase preobrazili su u sportski kupe namijenjen onima koji uživaju u vožnji! A rezultat je izvanredan. S-klasa Coupe ne razlikuje se puno od studije predstavljene na salonu u Frankfurtu, opet je fluidnih, agresivnih i prepoznatljivih linija. 

Kraljevski sportski kupe 89 je milimetara kraći od predsjedničke limuzine iako i dalje ima više od pet metara, a linija krova niža je čak 85 mm, što mu daje izrazito sportske proporcije. Mali stražnji prozor i izbočeni blatobrani samo naglašavaju kupe karoseriju, zajedno s izraženim udubljenjima na limu. I interijer je preoblikovan tako da naglašava sportski duh S-klase, a ističe se odrezani, trokraki sportski upravljač i wide-screen TFT LCD zaslon. 

Head-up display, Burmester surround audiosustav, posebna koža ili panoramski krovni prozor koji se na pritisak gumba zatamnjuje samo su neki od dodataka. Premijera kupea će biti na salonu automobila u Ženevi, a pokretat će ga 4.7-litreni V8 biturbo s 455 KS spojen na poseban ispušni sustav za koji u Mercedesu tvrde da proizvodi zvuk od kojeg će se prolaznicima lediti krv u žilama... 

Idi na 24sata

Komentari 131

  • morenocro 23.02.2014.

    Kad bi mogao birati onda bi od švaba definitivno uzeo mercedesa! Za nijansu ljepši i bolji od ostalih u toj klasi! (mislim na bmw i audi od njemačkih proizvođača),da imam para ja bi ga uzeo,auto mi se sviđa 100 %!

  • tocile 23.02.2014.

    @Vlado VG Raspravljati o BMW i o Mercedesu je bespredmetno čak i sa tobom koji ne vidi razlike u BMW 7 koja je pandan mercedesove super klase. BMW 7 jest najsportskija limuzina te BMW-ove izvedbe. Da je M5 brži i rađen kao sportska limuzina pojasni nam malo jer smo mi svi glupi a ti jedini pametan. Dobro nisi napisao i da je M3 brži od serije 7. Dalje, tema je bila ovaj mercedes s klase u coupe izvedbi gdje je jasno da je mercedes napravio zadnji kraj jako sličan nekim francuskim modelima ma koliko god ti nijekao i pravdao se veličinom mercedesa. Činjenica je da počinje ličiti na neke druge automobile. Moje razmišljanje je da se to vrhunskim dizajnerima nikako ne smije događati. Ako nisu u stanju proizvesti originalan "look" onda nisu ni zaslužili pohvale. Dalje. Taj mercedes ima toliki broj tipova automobila da više nemaš pojma koji je što. A firma je možda najveća na svijetu i ima velik broj jačih i slabijih motora i normalno da svi znaju da je to prejaka firma. Ali kada su tako jaki, zašto taj coupe liči na francuze??? Ajde kaži da ne liči... I nemoj meni pričati što ću ja raditi po časopisima jer nisam na tvojoj razini i ostat ću kulturan!

  • rimad001 23.02.2014.

    taman auto za mene,, ali ne i za moj kučni buđet

Komentiraj...
Vidi sve komentare