To je to što me zanima!

Microsoft prikazao kako ćemo telefone koristiti kao računala

Novi video koji je objavio Microsoft detaljnije pokazuje kako će funkcionirati opcija Continuum uz koju ćemo moći mobitel spojiti s većim ekranom i koristiti kao PC
Vidi originalni članak

Microsoftove nove Lumije bit će prilično svestrani mobiteli, a jedna od najzanimljivijih opcija je Continuum koja će omogućiti da ih spojimo na monitor ili televizor i nastavimo koristiti baš kao računalo.

Da bi u mobilnoj verziji Windowsa 10 koristili Continuum trebat će nam i maleni dodatak preko kojeg će se mobitel spajati s drugim uređajima, a Microsoft je sada objavio i više detalja o tome kako će izgledati kad ćemo to i koristiti. No, sada su otkrili i da ćemo se na drugi ekran moći spojiti bežično, što će praktičnost cijele ideje podići na višu razinu.

Tako video pokazuje korisnike koji spajaju telefon na Display Dock na koji su spojeni tipkovnica, miš i monitor, a dok recimo radimo u PowerPointu u isto vrijeme može se koristiti i telefon. Lumije 950 i 950XL bežično će se moći povezati preko Miracasta s drugim ekranima koji to podržavaju, a dok smo spojeni s monitorom ili televizorom, ekran mobitela može nam poslužiti kao touchpad.

Važno je naglasiti da Continuum radi samo sa Windows aplikacijama, na njemu se neće moći pokretati klasični desktop softver.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bassland 18.11.2015.

    Pa šta je tu posebno. Bežično povezivanje smartfona sa vanjskim display-evima, kao i miša i tipkovnice? Stvarno genijalno

  • strsljen2013 18.11.2015.

    Zašto bih spajao mobitel kad mi je već PC spojen.

  • Harauvatis 18.11.2015.

    Pa ovo vec znamo od prije nekoliko mjeseci da ce mikrosoftovi mobiteli biti i compovi koji ce se moci spojiti na svaki monitor. Ne kasniti s informacijama ne,ne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare