To je to što me zanima!

Microsoftu je rak kao PC virus, žele ga "riješiti" za 10 godina

U borbu protiv raka Microsoft se želi uključiti tako što će ga tretirati kao virus u računalima. Novim tehnologijama prvo žele brzo proučiti sva istraživanja i razviti individualne terapije
Vidi originalni članak

Microsoft misli da je rak poput računalnog virusa i da se taj globalni problem može riješiti razbijanjem njegova koda, a to planiraju napraviti u sljedećih 10 godina. 

Tehnološki div radi na tome tako što planiraju rak tretirati kao virus koji prodire u tijelo i uništava stanice. Uspiju li u tome, planiraju ih pratiti, poput antivirusnog programa, i eventualno reprogramirati stanice kako bi opet bile zdrave. 

U svom velikom zdravstvenom projektu koristit će umjetnu inteligenciju, a projekti uključuju i korištenje strojnog učenja i prirodnu obradu jezika kako bi mogli analizirati gomilu podataka i istraživanja te razviti individualni plan liječenja. No, taj isti odjel ima i dalekosežniji cilj, a to je da se stanice pretvore u živa računala koja se mogu programirati i reprogramirati da se bore protiv bolesti, poput raka. 

Naime, trenutno se objavljuje toliko istraživanja s područja onkologije da je nemoguće za jednog liječnika da to sve pročita. No, kako računala to mogu pročitati i razumjeti puno brže, sustavi će moći pregledati sva istraživanja i kasnije reagirati na specifične situacije svakog pacijenta. Da bi to realizirali, u Microsoftu još više zbližavaju biologiju, matematiku i informatiku. Chris Bishop iz Microsofta je pojasnio kako kompleksni procesi u stanicama imaju i sličnosti s onima u klasičnim stolnim računalima - koja bi onda trebala to i shvatiti, a potom i razumjeti kako se stanice ponašaju i kako ih liječiti. U Microsoftu misle da bi za pet do deset godina mogli imati odgovore na ta pitanja, prenosi Independent.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 23.09.2016.

    Sretno Microsoft! :)

  • endorfin 21.09.2016.

    Otto Heirich Warburg Nobelova nagrada davne 1931 a uzrok raka je otkrio 1923. Kiselost i Lužnatost organizma...

  • iPhonchek 21.09.2016.

    ...konopljevo ulje...hebes Microsoft.

Komentiraj...
Vidi sve komentare