To je to što me zanima!

Misteriozna svemirska letjelica SAD-a vratila se iz tajne misije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon dvije godine: Dužnosnici zračne baze u Kaliforniji objavili su da je letjelica provodila orbitalni eksperiment, no nisu objasnili što je točno radila u Zemljinoj orbiti
Vidi originalni članak

Letjelica koju je izradio Boeing u petak navečer sletjela je u bazu u Južnoj Kaliforniji nakon 674 dana , koliko je provela u orbiti.

Zrakoplov koji su nazvali orbitalnim testnim vozilom nalik je na maleni space shuttle. Poput shuttlea u orbitu ga lansira raketa, a prizemljuje se na pisti kao zrakoplov. Provodio je eksperiment za tajni program X-37B , koji je bio u nadležnosti nekoliko saveznih agencija, a sad ga provodi Air Force. Ovo je bila treća misija programa, no detalji putovanja ostali su tajni.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz zračne baze objavili su kratko priopćenje u kojem kažu da se letjelica vratila na Zemlju. Najavili su da sljedeće godine iz Cape Canaverala u Floridi planiraju lansirati četvrtu letjelicu programa X-37B, ali opet nisu objavili nikakve dodatne detalje o misiji.

Nekoliko stručnjaka govorilo je kako se misija zasniva na trgovini špijunskim oružjem , dok su drugi tvrdili da je letjelica istraživala satelite drugih država u orbiti.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • Troll Master 21.10.2014.

    ili skretanje pažnje,jer znaju da su novinari tolko naivni da bi svi obratili pažnju na to,umjesto na ono što stvarno rade...

  • Damba03 20.10.2014.

    Pošto Ameri već sada glume svjetskog policajca tu ulogu proširavaju i u orbit ove planete.

  • user_324973 19.10.2014.

    Who cares

Komentiraj...
Vidi sve komentare