To je to što me zanima!

Mladi Hrvati u vrhu svijeta po piću, pušenju i debljini

Naši su tinejdžeri svjetski prvaci u alkoholiziranju, pušenju i drogiranju. Uz to, deblji su od vršnjaka u svijetu, pokazuje istraživanje The Economista
Vidi originalni članak

Hrvati su pri svjetskom vrhu po pušenju, ispijanju alkohola i broju umrlih od raka. Također smo među najstarijim narodima s visokom stopom smrtnosti, a naši su tinejdžeri prvaci u ispijanju alkohola, pušenju i drogiranju. Osim toga, deblji su od vršnjaka u svijetu. Pokazalo je to istraživanje uglednog časopisa The Economist. Dnevno popušimo oko dvadeset milijuna cigareta što je jedan od razloga da živimo pet godina kraće od prosjeka EU. Jedino u čemu ne zaostajemo za razvijenim zemljama je broj mobitela po stanovniku. Na 100 Hrvata dolazi oko 130 mobitela. Time smo stali uz bok Hong Kongu gdje je prosjek 132.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Jelena_15 15.06.2009.

    The Economist baca žive izmišljotine.. Najdblji su amerikanci.. oni žive na brzoj klopi.. dok kod nas u nekim selima ljudi niti ne znaju što je to fast food.. Ameri su ionako svjetski poznati pretili ljudi.. djeca im žive od tv-a i hamburgera uz coca colu.. naravno ne light/zero nego onu slaku.. A sada Englezi.. ako ste ikada bili tamo znate.. mladi žive za vikend.. uplata plaće im je tjedno i samo se oblokavaju i mjenjaju partnere.. znaći tjedna zarada dođe u petak, a sa subote na nedjelju je više nema.. a talijani kraljevi droge i narkomanije.. pa samo ako ste jenom prošli do plaže u Napoliju sve Vam je jasno.. mi takvih parkova TOLIKO prekrivenih iglama dragi naši nemamo.. Samo ne kužim koga su sve uvrstili u istraživanje kada smo MI ispali najgori.. A mobiteli.. ma baška to :)

  • koka 30 16.05.2009.

    barem se imamo sa necim pohvalit....hihi..........mislim da ovo sa debljinom nije istina

  • god of war 16.05.2009.

    ..\"a naši su tinejdžeri prvaci u ispijanju alkohola, pušenju i drogiranju\"...asti,valjda smo ponosni na sebe ili??

Komentiraj...
Vidi sve komentare