To je to što me zanima!

Muče se s Modelom 3, ali Tesla otkriva i revolucionarni kamion

Elon Musk na Twitteru napominje da će kamion biti spektakularan, a očekuje se da bi njihov prvi tegljač na električni pogon trebao imati i mogućnost da vozi potpuno sam
Vidi originalni članak

Tesla će u četvrtak kasno navečer otkriti prototip svojeg električnog šlepera koji bi mogao i voziti potpuno samostalno. Njime bi Tesla ušla u još jedno tržište, dok se u isto vrijeme bori s proizvodnim mukama oko svojeg povoljnog Modela 3. 

Tegljač na električni pogon je još jedan način kojim Tesla pokušava smanjiti ovisnost o fosilnim gorivima, piše Reuters. Analitičari u isto vrijeme strahuju da bi ovo mogla biti skupa igra, jer se začetničko tržište električnih kamiona uglavnom fokusira na srednji doseg, dok Tesla cilja na tegljače dugog dosega - kategorije u kojoj kapacitet, težina i cijena baterija igraju ključnu ulogu. 

Ranije se navodilo da bi Teslin kamion mogao imati doseg od 320 do 480 kilometara, što je na donjoj granici za tegljače koji s dizelskim motorima mogu imati doseg i do 1600 kilometara. Elon Musk je pak ovih dana u svojim Twitter objavama najavio da bi kamion trebao biti spektakularan. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • super654 16.11.2017.

    Kolko ja znam dieselski kamioni imaju doseg preko 3000 km jednim punjenjem rezervara

  • filip498 16.11.2017.

    Cijena će biti ogromna za naše prijevoznike nedostižan kamion!

Komentiraj...
Vidi sve komentare