To je to što me zanima!

Musk bi preselio na Mars, iako su veliki izgledi da će umrijeti

Dan uoči slijetanja sonde Insight, o Marsu je za emisiju Axios pričao i Elon Musk koji je sada rekao kako ima 70 posto izgleda da bi preselio na Mars usprkos svim opasnostima
Vidi originalni članak

Elon Musk razmišlja o selidbi na Mars i čak kaže da ima 70 posto izgleda da će to i napraviti, rekao je u intervjuu emitiranom za HBO.

- Ostvarili smo niz napredaka u posljednje vrijeme i jako sam zagrijan za to. Govorim o selidbi tamo - rekao je Musk koji je dodao i da točno znaju što treba napraviti. 

Kroz razgovor je ukazao i da bi to mogla biti jednosmjerna karta te je rekao kako misle da bi se mogli vratiti, ali da nisu sigurni. 

- Izgledi da ćete umrijeti na Marsu puno su veći nego na Zemlji - pojasnio je i rekao kako su veliki izgledi za smrt i dok putuješ u malenoj letjelici kroz duboki svemir. 

ŠTO SKRIVA CRVENI PLANET 'Mali zeleni' pod napadom: U Marsu sada žele bušiti rupe

Njegova BFR raketa sada se zove 'Starship', a mjesto na njoj bi moglo koštati nekoliko stotina tisuća dolara. To je i raketa na kojoj će putovati prvi putnik na privatnom letu oko Mjeseca. A jednom kad dođeš na Mars, to znači da ćete vjerojatno morati živjeti u toj letjelici dok se ne izgradi baza. 

Muskov intervju emitirali su dan uoči predviđenog slijetanja sonde Insight na Mars. Radi se o sondi koja će bušiti u tlo na Marsu kako bi detektirali potrese, toplinu Marsa i sve zbog čega bi se Mars mogao zatresti - poput udara meteorita.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • NEO 23 26.11.2018.

    Edison mu uzor firma se zove tesla 😂😂😂

  • Satna 26.11.2018.

    Dobra maskacc otice na mars s tolkim parama hahahaha

  • Mozak 26.11.2018.

    Povedi sa sobom, molimo te, Hdz, Bernardića, Bandića, Nabujanca, Horvatinčića, Maju Šupke, .... i GNK Dinamo !

Komentiraj...
Vidi sve komentare