To je to što me zanima!

Musk isporučio prvi Tesla kamion: 'Ima ludu snagu, to je slon koji se kreće kao gepard!'

Stručnjaci u industriji i dalje su skeptični u pogledu toga mogu li električni kamioni na baterije ekonomično podnijeti napor vuče teških tereta stotinama kilometara.
Vidi originalni članak

Izvršni direktor Tesle Inc Elon Musk isporučio je u četvrtak tvrtkin prvi teški kamion Semi u PepsiCo, no nije dao ažurirane prognoze za njegovu cijenu, proizvodne planove niti koliko tereta može nositi.

Musk, koji se pojavio na pozornici na događaju u Teslinoj tvornici u Nevadi, rekao je da će kamion za duge relacije na baterijski pogon smanjiti emisije štetnih plinova na autocesti, nadmašiti postojeće dizelske modele u pogledu snage i sigurnosti.

"Ako ste vozač kamiona i želite najopakiji kamion na cesti, to je to", rekao je Musk, ističući da je prošlo pet godina otkako je Tesla najavio da razvija potpuno električni kamion.

TVRTKA ELONA MUSKA Tesla u Kini povlači više od 80 tisuća vozila: Imali su brojne probleme s radom softvera

Ipak, stručnjaci u industriji i dalje su skeptični u pogledu toga mogu li električni kamioni na baterije ekonomično podnijeti napor vuče teških tereta stotinama kilometara.

Prilikom Muskova prvog Teslina otkrića otkako je preuzeo Twitter tvrtka nije objavila cijene za Semi, dala pojedinosti o varijantama kamiona koje je prvotno projektirala ili dala prognozu za isporuke PepsiCo ili drugim kupcima. 

Tesla nije otkrio težinu nenatovarenog Semija, jednu od ključnih specifikacija za koje su se analitičari nadali da će saznati i što je važno razmatranje za učinkovitost električnih kamiona.

TKO JE ELON MUSK? Kako je povučeni dječak kojeg su vršnjaci maltretirali postao nabogatiji čovjek na svijetu?

Kamioni u kategoriji Semi predstavljaju samo 1 posto prodaje vozila u SAD-u, ali 20 posto ukupnih emisija vozila, navodi Tesla.

Tesla je rekao da će druga, buduća vozila koristiti tehnologiju pogonskog sklopa razvijenu za Semi, no nije dao pojedinosti.

Semi koristi tri elektromotora razvijena za Teslinu verziju modela S, od kojih je samo jedan uključen pri brzini autoceste, a dva u rezervi kada kamion treba ubrzati, značajka koja kamion čini energetski učinkovitijim, rekao je Musk .

U ŠVICARSKOJ Muke po Tesli: Policajcima zaglavila vrata dok su lovili biciklista, on im se rugao

"Ova stvar ima ludu snagu u odnosu na dizelski kamion. U osnovi je to kao da se slon kreće poput geparda", rekao je Musk.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • spaceos 28.12.2022.

    ovaj laže čim zine

  • grindej 17.12.2022.

    Ne,to je slon misli da se kreće kao gepard a ustvari je mali miš uhvaćen u mišolovki dok je mislio da će ugrabiti komad sira....

  • Ivan8102 06.12.2022.

    E sad ti gledaj u hrvatskoj ima oko 50.000 kamiona kako kažu brojke, sad ti zamisli da svaki od njih se mora puniti, nama bi samo za to trebale još 3 termoelektrane na ugljen, ta zelena energija bez fosilnih goriva nemože opstati, to je globalistička izmišljotina koja za cilj ima totalnu digitalaizaciji tj kontrolu, a te priče da je to zeleno ne drže vodu jer je sve samo ne zeleno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare