To je to što me zanima!

Musk: Na autopilot za Teslina vozila čekat ćemo par godina

Elon Musk je komentirao na Twitteru da je stvaranje autopilota, kao u Googleovim autima koji sami voze, bitno za Teslu, ali da to trenutno nije prioritet kompanije
Vidi originalni članak

Spoj Teslinog električnog automobila i Googleovog auta koji sam vozi, vjerojatno bi bio ostvarenje snova mnogih zaljubljenika u tehnologiju. Kako je objavio Bloomberg, ova ideja čak i nije toliko nemoguća, jer Elon Musk o tome navodno priča s ljudima u Googleu. Musk je prokomentirao da mu se više sviđa riječ autopilot od složenica poput samovozni automobil. Uočio je i neke probleme u Googleovom sustavu, poput radarskog sustava koji je preskup te misli da bi kamere bile bolja opcija. Iako nije odbacio mogućnost da surađuje s Googleom na autopilotu za aute, misli da je vjerojatnije da će sami razviti svoj sustav. 

No, kasnije je na Twitteru sam Musk umanjio važnost rečenog te dodao je stvaranje autopilota za Teslu bitno, ali da to nije prioritet te da su nekoliko godina od proizvodnje. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • PETAR_20 13.05.2013.

    Ovaj "problem" je rješavao GMC-company još 1976g, auto je vozio sam, osim što nije "znao prepoznati":semafor, pješaka, stajanje auta ispred sebe, zato je "trebao pomoć" vozača u kočenju. Kad su bile zadane putne koordinate od točke A do B, sam je vozio, okretao volan, itd, do zadanog odredišta, nije bio "savršen", ali efikasan, a u kasnijem razvoju iz tog projekta je i došao GPRS, što ga imamo danas!! Gore navedeno izvješće nije ništa novo, barem ne za mene!!

  • Auspex 12.05.2013.

    zgodna stvar za duže puteve, nasloniš se i gledaš film na autocesti.

  • WOMANIZER 11.05.2013.

    da baš!

Komentiraj...
Vidi sve komentare