To je to što me zanima!

Nvidia na dubrovačkoj palači pokazuje snagu novog sustava

Palaču Sponza u Dubrovniku Nvidia je iskoristila da pokažu kako će u igrama i virtualnoj stvarnosti zvuk pomoći da dojam bude još stvarniji, a kontroleri će dobivati informacije iz igre
Vidi originalni članak

Najnovija Nvidijina grafička kartica GTX 1080 moći će još bolje prikazivati virtualne svjetove, a direktor Nvidije Jen-Hsun Huang je osim kartica najavio i velike nadogradnje za njihov VR Works sustav koji bi dojam stvarnosti trebao učiniti još boljim.

VR Works će dobiti mogućnost povezivanja haptičkih kontrolera s PhyX engineom za fiziku za više realnosti u reakcijama virtualnog svijeta. Huang je najavio i prvi akustični simulator s fizikalnim modelom koji radi u stvarnom vremenu. Huang je pojasnio da audio engine radi zajedno s vizualnim sustavom kako bi točnije čuli ono to vidimo, a developeri već rade na implementaciji novih efekata, prenosi Engadget. To bi trebalo omogućiti da nam zvukovi u nekom hodniku zvuče baš kao da se nalazimo u uskom hodniku, a ako smo na stadionu da zvuči kao da smo tamo. U nastavku možete vidjeti i primjer kako bi to trebalo raditi, a Nvidia je kao primjer zgrade koristila palaču Sponza u Dubrovniku.

 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Big_Daddy 👊😎 07.05.2016.

    Nedam ja svoju AMD Radeon MSI R9 270X Tek je imam ni 7 mjeseci a vrti sve na maximum.

  • DeadlyWanderer 07.05.2016.

    Hmm hmm, malo prerano da zamijenim R9 390

Komentiraj...
Vidi sve komentare