To je to što me zanima!

Na postaju u orbiti planiraju spojiti modul koji se napuhuje

Novi model mogao bi, nakon što se pokrene misija, u orbiti ostati dvije godine, a tvrtka koja ga proizvodi vjeruje da bi veće verzije modula mogli spojiti u novu postaju
Vidi originalni članak

NASA je objavila kako će privatna tvrtka Bigelow Aerospace izgraditi i na Međunarodnu svemirsku postaju postaviti modul na napuhavanje. Posao je vrijedan 17.8 milijuna dolara, a moduli (Bigelow Expandable Activity Modules-BEAM) će biti prikaz prednosti ovakve tehnologije gradnje svemirskih nastambi za buduće istraživačke misije. 

Iz NASA-e kažu da ova partnerska suradnja na razvoju nastambi na napuhivanje predstavlja korak naprijed u razvoju najmodernijih tehnologija koje će omogućiti ljudima da žive u svemiru sigurno i pristupačno. Dodaju da je to i značajn razvoj američkih komercijalnih inovacija u svemiru. 

Tvrtka Bigelow već je 2006. i 2007. lansirala dva prototipa Genesis, a nakon odobrenja misije i lansiranja na privatnoj teretnoj letjelici u orbiti bi mogao ostati dvije godine. Više detalja o BEAM modulu bit će poznato u srijedu, kao i to planira li NASA proširiti iskoristivi dio postaje na modul. Bigelow vjeruje da bi jednog dana veće verzije ovakvih modula mogle biti spojene u vlastitu postaju. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dr Tony 14.01.2013.

    U mene susjed na vrh zgrade postavio telefonski kabel na nosače od satelitske antene da može sušiti rublje.... Visoko u P.M.!

  • snajperista21st 13.01.2013.

    E dokle ide ovaj svijet...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare