To je to što me zanima!

Na brze pretrage krvi ili urina uskoro ćemo ići u - aplikaciju

Nemate vremena za čekanje na pretrage pa nalaze, a privatna klinika vam je preskupa? Uz pametni telefon vaša kupaonica postaje privatna klinika u tren oka
Vidi originalni članak

Čekanje za uputnicu, pa čekanje za pretrage, pa još čekanje nalaza! Vrijeme koje nemate, a morate ga izmisliti jer zdravlje dolazi prije svega. Kako bi bilo dobro da imamo trikoder koji će nam u hipu očitati vitalne funkcije. Rješenje iz Star Treka je bliže nego što mislite. 

Zamornim čekanjima u laboratorijima za analizu tjelesnih tekućina bliži se kraj. S pametnim telefonima i njihovim svemoćnim aplikacijama uskoro ćemo moći osnovne pretrage provoditi u miru vlastite kupaonice.

Scanadu jedan od mnogih zdravstveno orijentiranih startupova koji se nada revolucionarizirati pristup laboratorijskoj dijagnostici. Uz pomoć široko dostupnih trakica za analizu urina i posebno razvijenog uređaja za njihovu obradu Scanadu Scanaflo obećava precizno mjerenje prema 12 reagensa čiji se rezultati potom interpretiraju unutar aplikacije na iPhoneu. 

Uređaj je za sada u testnoj fazi, a donosit će precizne rezultate za glukozu, bilirubin, proteine, leukocite, nitrite, krv u urinu, mikroalbumin, urobilinogen, keratin, ketone i PH vrijednosti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Marrac 25.02.2015.

    Popisas se na mikrofon....kada izume da kazu dali je trudna strah me gdje ce morati staviti mobitel....a mobiteli sve veci.

  • bembač 24.02.2015.

    pokakaš se na mob, i aplikacija ti sve javi

  • Sparkling Star 24.02.2015.

    I onda ćemo opet ići doktoru da nam potvrdi nalaze :p Isto kao i s testovima na trudnoću, i svim drugim kućnim testovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare