To je to što me zanima!

Koštat će 500 milijuna dolara: Kakva sudbina čeka Titanic II?

Titanic II trebao je biti spreman za plovidbu 2015. godine, ali radi financija ga nisu uspjeli dovršiti. Poznati australski poduzetnik sada je najavio nastavak izgradnje i prvo putovanje 2022 godine.
Vidi originalni članak

Australski poduzetnik i političar Clive Palmer potvrdio je kako će ponovno pokrenuti projekt Titanic II nakon što je financijski spor zaustavio gradnju 2015. godine.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako pišu strani mediji, prvo putovanje bit će 2022 godine, točno 110 godina otkad je prvi Titanic zaplovio.

Kao i originalan Titanic, njegov nasljednik će krenuti iz engleskog grada Southamptona i završit će u New Yorku. Iz SAD-a brod će nastaviti plovidbu oko svijeta. Kako je najavljeno, Titanic II prevozit će 2.400 putnika te 900 članova posade što se podudara s točnim brojem ljudi koji su putovali na originalnom brodu koji je isplovio 1912. godine. Također će imati identični izgled kabina, ali će biti opremljen s najnovijom tehnologijom. 

- Brod prati originalno putovanje iz Southamptona u New York, ali će također će kružiti svijetom, inspirirajući i očaravajući ljude, privlačeći pažnju, intrige i otajstvo u svakoj luci koju posjećuje, rekao je predsjednik Blue Star Line-a i vlasnik Titanica II Clive Palmer.

Izgradnja točne replike koštat će 500 milijuna dolara, a brod se gradi u Kini.    

Idi na 24sata

Komentari 30

  • kuku meni73 26.10.2018.

    Ovaj je kao projekt skoro potonu.

  • Satna 24.10.2018.

    Moraju nekako iscenirat titanik 2 a kako nego ovako

  • KV-2 24.10.2018.

    A oće zbog povijesne točnosti isto imati jednak broj čamaca za spašavanje? hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare