To je to što me zanima!

Na zatvorenike u Južnoj Koreji budno će paziti robotski čuvari

Roboti će patrolirati samostalno, ali će se njima moći i ručno upravljati. Otkrivat će sumnjive radnje, a nema opasnosti da će uzeti mito ili se sukobiti sa zatvorenicima
Vidi originalni članak

U Južnoj Koreji zatvorski čuvari uskoro postaju stvar prošlosti. Vlasti su ih, naime, odlučile zamijeniti 1,5 metara visokim robotima koji će biti opremljeni 3D kamerama i softverom koji može prepoznati emocije robijaša. Ti cyber policajci samostalno će patrolirati zatvorom, no pomoću iPada će se njima moći i ručno upravljati. Roboti će se, za početak, zatvorom kretati noću i otkrivati sumnjive radnje zatvorenika ili ozlijeđene.

- Oni nisu terminatori. Zadaća im je slomiti agresivne zatvorenike. Oni su pomagači - objasnio je jedan od profesora koje radi na projektu vrijednom gotovo 5 milijuna kuna.

Ideja je i da se njihove odgovornosti s vremenom povećaju kako se tehnologija bude razvijala. Također, zamjenom ljudi za robote neće biti zahtjeva za višim plaćama, pauza za ručak, sukoba sa zatvorenicima ili mogućnosti primanja mita, prenosi Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 5252468 20.04.2012.

    Južna Koreja i Sjeverna koja razlika jedna od druge a tako blizu a tako daleko i tako slićne 100% e pameti.

  • StellaLily 19.04.2012.

    Sve vise robota, neznam sto da kazem nego da ce ih jednog dana biti vise od nas na svijetu

  • eddy1973 19.04.2012.

    Tako počinje i terminator....sve dok ljudska rasa ne postane višak...

Komentiraj...
Vidi sve komentare