To je to što me zanima!

Najhitnija pomoć: U Dubaiju s 300 na sat jure spasiti živote

Bolničari u Dubaiju imat će Lotus koji može s 300 na sat dojuriti do pacijenata i tako spasiti živote, a pridružit će mu se i Ford Mustang te Chevrolet Corvette
Vidi originalni članak

Policijske snage Dubaija raspolažu najbržim automobilima na svijetu kojima staju na put kriminalu, a sada će Dubai dobiti i najbržu hitnu pomoć. Lotus Evora je jurilica sa 264 KS koja prema pacijentima može pojuriti s maksimalnom brzinom od 300 km/h. 

Iako ovo nije automobil koji će ekspresno doći i prevoziti pacijente, prtljažnik Lotusa je dovoljan za prijevoz većine medicinske opreme koju imamo i u ambulantnim kolima. Monitori koji mjere tlak i puls, defibrilator, kisik i paket prve pomoći tako će do pacijenata moći doći brže no ikad ranije. 

Točnije, bolničari će do pacijenata moći doći dvije do četiri minute brže od klasičnih bolničkih vozila.

- Jedna sekunda može značiti razliku između života i smrti. Svi, kojima je pomoć bitna, će htjeti da ona stigne što prije - rekao je za BBC Zaid Al Mamari (29), jedan od vozača novih Lotusa.

U novoj floti brzih bolničkih vozila su i dva Ford Mustanga, a uskoro će im se pridružiti i Chevrolet Corvette. Prije nego će moći upravljati vrijednim automobilima, bolničari će morati proći i dodatnu obuku. 

Ivana Hruškovca prati na Facebooku

Idi na 24sata

Komentari 39

  • mily 24.10.2014.

    a ja dođem sama na Hitnu, zvonim, a ono zaključano, kažu; otišli su na teren. Čekaj i umri:(

  • alan ford_1 24.10.2014.

    Piše da može juriti 300 na sat,ali ne mora.

  • Tomi98 24.10.2014.

    par takvih bi svugdje dobro doslo, pogotovo uz autoput ili tako nesto

Komentiraj...
Vidi sve komentare