To je to što me zanima!

Najimpresivniji Citroën danas: C5 Aircross dolazi u ožujku

C6 nema već odavno, C5 od lani, tako da najnoviji Citroenov SUV preuzima ulogu najvećeg i najboljeg auta u ponudi. Dizajn C5 Aircrossa nije za svakoga, no auto na prvi pogled djeluje vrlo upečatljivo
Vidi originalni članak

Novi C5 Aircross koji smo isprobali u vrlo teškim cestovnim uvjetima u Maroku najbolje je što nam je Citroën ponudio u svojoj povijesti.

Automobil nastao na osnovi Peugeota 3008 gotovo ni s čim ne podsjeća na njega iako dijele većinu tehnoloških rješenja. Dizajn C5 Aircrossa nije za svakoga, no auto na prvi pogled djeluje vrlo upečatljivo i ostavlja dojam.

Dugačak je 450 centimetara, a u unutrašnjosti nudi obilje prostora i golemi prtljažnik zapremnine 580 litara. Vozi se bolje od bilo kojeg Citroëna, ovjes i auto su mnogo “zategnutiji” bez da je žrtvovana i mrvica poslovičnog komfora ove marke.

Zapravo teško je naći udobniji SUV ove klase. U početku prodaje nudit će se dva dizelska motora snage 130 i 180 KS te benzinci iste snage. U Hrvatsku novi C5 Aircross stiže u ožujku, a cijena se još ne zna. U Francuskoj stoji preračunato od oko 185.000 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • marko209 15.12.2018.

    Kad vidis ovaj polozaj upravljaca, znas da imas dostavno vozilo sa koznim sicevima, dvozonskom klimom i to sve za 40 tisuca eura. Hahaha

  • peteh 14.12.2018.

    Ljepši od Peugeota i Renaulta

  • 13.12.2018.

    Citroen je u zadnje 3+ godine postao najgori auto brand, umjesto da izbace C5 limuzinu oni izbacuju sve ala kaktus, smješniji dizajn nisam vidio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare