To je to što me zanima!

Najpopularniji telefon prije 8 godina krenuo je u svoj pohod

Prvi iPhone ili iPhone 2G kako su ga nazivali, postao je svojevrsni fenomen. U samo 74 dana nakon izlaska, Apple je prodao milijun primjeraka ovog mobitela
Vidi originalni članak

Na današnji dan prije osam godina ljudi su se redali ispred Appleovih trgovina kako bi među prvima došli u posjed revolucionarnog mobitela – iPhonea.

Prvi Appleov mobitel imao je multi-touch zaslon osjetljiv na dodir, dijagonale 3,5 inča te je sadržavao internet preglednik Mobile Safari, po čemu se razlikovao od dotadašnjih mobitela. U početku su bila predstavljena dva modela 4GB i 8GB da bi se s vremenom 4GB model ukinuo i uveo onaj od 16GB. 

U prodaju je krenuo 29. lipnja 2007. godine, a prestao se prodavati 11. srpnja sljedeće godine kada je zamijenjen novim modelom – iPhone 3G.

Wikimedia Commons

Prvi iPhone ili iPhone 2G kako su ga nazivali, postao je svojevrsni fenomen. U samo 74 dana nakon izlaska, prodano je milijun primjeraka ovog mobitela.

Steve Jobs, tadašnji CEO i osnivač Applea, najavio je iPhone 9. siječnja 2007. godine. Jobs je tada rekao da je Appleov cilj zgrabiti 1 % globalnog tržišta mobitela do kraja 2008. godine. Danas Apple drži čak 18,2 % tržišta.

Apple je dosad izdao 8 generacija popularnog iPhone, a prodano je preko 700 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 02.07.2015.

    Jeli moguče uplatiti Euro jackpot sa Iphonom?

  • MISSUNDAZTOOD 30.06.2015.

    Treba bit malo vise otvoreniji. To su neki zatucani i ne razumiju da su i android i iOS totalno razliciti "eko sustavi". Ja nikad nisam imao iPhone, trenutno sam na GALAXY S5. Ali sam se kao umjetnik koji pohađa Grafički dizajn, uvijek divio Apple-u zbog pažnje na sve detalje. Kolko su uspjeli ispeglat iPhone, to je vise od savršenstva. Prekrasan dizajn i odlican, lagani operativni sustav. Divim se zato sta uopce nije potrebno vise od dvije jezgre i 1GB rama. Neki mobiteli imaju 8 jezgri i 2BG rama, pa štekaju ko ludi. Poštujem i Apple i Samsung, te sve ostale. Iskreno, jedva cekam da prijeđem na iPhone 6s.

  • materti 30.06.2015.

    Kao prvo nemoze se usporedjivati "iPhone" sa "androidom" jer iPhone je telefon, a android je operativni sustav... Moze se npr. usporedjivati iOS sa androidom, ili se moze usporedjivati iPhone (ubaci broj) sa Samsung Galaxy (ubaci broj), ili nekim drugim od mnogobrojnih telefona na kojima se nalazi android. A razlika od telefona do telefona (koji koriste android) moze biti dan i noc. Tako da svi koji ovdje usporedjujete "iPhone sa androidom", odite se molim vas pokrit, i ne pokusavajte solit pamet nikome.

Komentiraj...
Vidi sve komentare