To je to što me zanima!

Najstariji dokaz života je zapravo depozit minerala

Ispostavilo se da su fosili cijanobakterija stari preko tri i pol milijarde godina zapravo minerali željeza- hematiti, čime su se osramotili brojni ugledni znanstvenici
Vidi originalni članak

Istraživači koji su smatrali da su pronašli najstariji postojeći dokaz o prisutnosti života na našem planetu, bili su u krivu. Fosili bakterija pronađeni u australskim stijenama kod Apex Cherta stari preko tri i pol milijarde godina, zapravo su samo sitne pukotine na stijenama prekrivene beživotnim mineralima, otkrili su stručnjaci Sveučilišta Kansas. Umjesto cijanobakterija koje proizvode kisik, riječ je o mineralu željeza, hematitu. 

- Pronašli smo minerale koji su se doimali kao dokazi života i pretpostavljali smo da su mikrofosili kao i svi drugi, dok ih nismo analizirali - izjavio je voditelj istraživanja, profesorica Alison Marshall. 

Teško kamenje prebacili su iz Australije u Kansas i podvrgli ga detaljnom ispitivanju, s čime su opovrgli rezultate prijašnjih istraživanja i diskreditirali brojne ugledne znanstvenike. Iste rigorozne tehnike mogle bi se primijeniti i u istraživanju mogućnosti postojanja života na Marsu, smatraju znanstvenici.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bracki117 19.03.2011.

    nije dinamo jerbo je to mit a mitovima ne mozes dokazat starost hahahahahahahahahhahahahahahahahahaahah

  • mapa45 19.03.2011.

    meni je to odmah bilo cudno da tjedan dana nakon sto je wikileaks poceo objavljivati tajne dokumente ovi iz nasa-e su pronasli zivot(da sigurno) to je sve za skretanje pozornosti

  • show 1 19.03.2011.

    A ja mislija Dinamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare