To je to što me zanima!

Najuzbudljiviji auto u povijesti nagradnih igara može biti vaš

Alfu Romeo 4C nazivaju i ‘mini Ferrari’, a radi se o egzotičnom rasnom sportskom automobilu koji se za Europu proizvodi u samo 1000 komada godišnje
Vidi originalni članak

24sata od 2. veljače svojim čitateljima poklanja najvrijedniji i najposebniji automobil u povijesti svojih nagradnih igara.

Poslastica iz Alfa Romea, mali sportski 4C u Hrvatskoj je prodan tek u nekoliko primjeraka i stoga spada među najegzotičnije sportske automobile na našim cestama. I u globalnim okvirima je slično. Proizvodnja za europsko tržište je limitirana na samo 1000 primjeraka godišnje, što znači da čitateljima poklanjamo pravi raritet koji ima i kolekcionarsku vrijednost.

Alfa 4C je sportski automobil provjerene koncepcije kod kojeg je na prvom mjestu što manja masa. Kao kod svakog rasnog sportaša iz Italije, motor je smješten u sredini, znači odmah iza leđa vozača. Četverocilindrični turbo ima obujam od 1750 cm3 i razvija 240 KS. Golema snaga kada uzmemo u obzir da je 4C izrađen od karbonskih vlakana i teži samo 895 kilograma, dakle čak 300 kilograma manje od tipičnoga gradskog sportskog automobila.

Zbog toga su performanse senzacionalne. Alfa Romeo 4C do 100 km/h ubrza za samo 4,5 sekundi i postiže maksimalnih 258 km/h. Na stazi na Nürburgringu Alfa 4C je ostvarila isto vrijeme kao Lamborghini Diablo GT i prošla generacija Audija R8.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • ducatim 20.02.2017.

    Čeka se izvlačenje...

  • alfa romeo stelvio 02.02.2017.

    prvi kupon je ispunjen i izrezan!

  • Bellflower 01.02.2017.

    Divna alfa...al što se tiče nagradnih ,,igrica" dobro je komentirao jedan moj znanac kad sam skupljala kupone...kad sam rekla da se nadam iako pretpostavljam da se već zna dobitnik,on je rekao:ne da se zna,on ga već vozi...😭😭😭

Komentiraj...
Vidi sve komentare