To je to što me zanima!

Nakon što se zapalio Model S pala vrijednost dionica Tesle

Automobil se zapalio u utorak ujutro nakon što je, vozeći se po državnoj cesti, udario u nepoznati predmet. Dionica tvrtke pala je u srijedu za 6,2 posto
Vidi originalni članak

Vrijednost dionica automobilske tvrtke Tesla jučer je pala 6,2 posto nakon što se na internetu pojavila snimka na kojoj jedan od njihovih automobila, električni Model S, gori na ulici nakon nesreće u Seattleu, prenosi USA Today. Međutim, Tesline dionice ove su godine porasle više od 400 posto, tako da im ovaj incident barem zasad nije previše naškodio.

Kako su izvijestili iz policije, auto se zapalio u utorak ujutro nakon što je, vozeći se po državnoj cesti, udario u nepoznati predmet. Iz Tesle pak tvrde da je uzrok nesreće bio sudar, da vatra nije došla do unutrašnjosti automobila, te da su požar ugasili vatrogasci na mjestu događaja. Naglasili su i kako u nesreći nitko nije ozlijeđen.

Kako piše Jalopnik, vatrogasci su se pri gašenju suočili s problemima jer se vatra razbuktala kada su akumulatore koji pokreću automobil polili vodom. Morali su probušiti više rupa u akumulatorskom sklopu kako bi vodom zalili gorući materijal u akumulatoru.

Teslin model S inače je na testiranju američkog NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) dobio ocjenu 5,4 od maksimalnih 5. Ovo je najbolja ocjena svih automobila ikad testiranih i odobrenih za prodaju u SAD-u.

Tesla S stigao 'kući': Električni automobil promovira Hrvatsku

Idi na 24sata

Komentari 18

  • gogomaul 07.10.2013.

    Pogledajte dokumentarac: Who Killed the Electric Car . Kakvim se sve metodama služi naftna industrija, što je najgore to se dogodilo ne tako davno.

  • hayabusa_master 04.10.2013.

    ma dobar je on samo kad sva auta budu na struju onda ce struja da bude paprena

  • davorek1 03.10.2013.

    A kad se zapali Das Auto onda je to O.K.? Kad plane Mercedes ili se samozapali Audi, onda je to čist normalno...ali kad plane električni auto, e onda je to smeće, onda je to promašaj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare