To je to što me zanima!

Napravio najmanju konzolu na svijetu: 'Thumby' se igra palcem i dolazi s pet legendarnih igara

Najmanja prijenosna konzola na svijetu ugledala je svjetlo dana, a mogli biste je zamijeniti za poštansku marku koliko je sitna. Dolazi s pet igara, a među njima su Tetris, ali i Space Invaders te Snake s Nokije 3310...
Vidi originalni članak

Nagradu za najinovativniji proizvod na nedavnoj GDex konferenciji u Ohiju ukrao je Thumby - najmanja prijenosna konzola na svijetu.

- Thumby je nastao kao moj osobni projekt, no kad smo vidjeli kako ljudi reagiraju na prototipe, znali smo da ga moramo proizvesti - kaže njegov tvorac Ben Rose.

Konzola je tako mala da ćete ju moći igrati samo palčevima, a vjerojatno će vam trebati i povećalo. Teži svega 4.7 grama, a koštat će između 120 i 220 kuna, ovisno o boji koju odaberete. 

Baterija će u ovom čudu s OLED ekranom trajati čak dva sata, a tu su i dva megabajta memorije gdje ćete imati pet igara, među kojima su Tetris, Snake i Space Invaders s legendarne Nokije 3310.

Igrači će moći kreirati i vlastite igre, pa je zabava s ovom stvarčicom daleko 'veća' nego sama konzola.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Čobo 23.10.2021.

    Da je to izumio prije pojave mobitela s igricama bio bi milijarder. Ovako je to zanimljivo kao i fiksni telefon.

  • 22.10.2021.

    Kada se sjetim prvih računala i prvog hard diska na Svijetu od IBM-a 1980 koji je bio težak 300 kila, a gle sada?? Sve stane u veličinu poštanske marke.

  • 22.10.2021.

    jao zeznuo sam se pa sam na pismo umjesto postanske marke zalijepio igracu konzolu

Komentiraj...
Vidi sve komentare