To je to što me zanima!

Napravite više uz jednostavnu promjenu postavki na telefonu

Ne, ne trebate izbrisati aplikacije: Uz pomoć ove jednostavne promjene postavki i dalje ćete pratiti mailove i društvene mreže, ali više vas neće ometati dok radite
Vidi originalni članak

Događa li vam se često da prekidate nešto što trenutno radite jer vam je stigla notifikacija na mobitel? Ako vam se čini da vam to ne remeti koncentraciju, ne skraćuje svježinu i ne utječe na kreativnost, varate se. Isključite notifikacije! - smatra Joel Gascoigne, osnivač i generalni direktor Buffera, aplikacije za upravljanje računima na društvenim mrežama. .

Svi smo navikli na desetke notifikacija koje nam stižu tijekom dana, zbog čega je automatsko uzimanje mobitela čim začujemo zvuk notifikacije radnja koju uglavnom više ni ne primjećujemo. Na sugestiju kolege Joel je napravio eksperiment i isključio sve notifikacije na svom mobitelu, iako je u početku bio skeptičan prema rezultatima. No, tvrdi da je razlika i više nego primjetna.

- I dalje redovito provjeravam Facebook, Twitter, elektronsku poštu i sve ostalo čime se služim. Razlika je u tome što na ovaj način ja biram vrijeme u kojem ću to napraviti i tako kontroliram svoju radnu okolinu. Mnogo sam koncentriraniji i mirniji - kaže Joel te zaključuje kako notifikacije dodaju osjećaj važnosti i žurnosti potpuno nebitnim stvarima: - Doista ne moram isti trenutak saznati da mi je netko lajkao status.

Slažete li se? Biste li probali isključiti notifikacije na pametnom telefonu ili morate uvijek znati što se događa na društvenim mrežama? Napišite u komentarima!

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ivdovic 09.12.2014.

    Pa to pokušavam od kad imam pametni telefon. Istini za volju, nemoguće je isključiti sve što ne želim i pri tome zadržati sve što mi treba, ali nađem rješenje. Kad je potrebna puna koncentracija isključujem sve zvukove. Redovito su mi u poslu podaci isključeni, a uključujem ih s vremena na vrijeme radi provjere emaila. Knd nas se email još koristi uz telefonsku najavu ili provjeru ako je nešto hitno, pa to prolazi.

  • Anchor 09.12.2014.

    Jednostavan, a dobar prijedlog.

  • antena1 08.12.2014.

    Otkrio je toplu vodu! Imam pametni telefon ali na poslu jednostavno iskljucim mobilne podatke i problem rijesen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare