To je to što me zanima!

NASA će objaviti dokaze o životu na drugim planetima?

Pretpostavlja se kako će NASA službeno potvrditi da imaju dokaze o postojanju života na jednom od Saturnovih mjeseca. Navodno je život moguć na Titanu
Vidi originalni članak

NASA će na konferenciji za novinare u četvrtak predstaviti astrobiološka otkrića koja će utjecati na potragu za dokazima postojanja života na drugim planetima u Sunčevom sustavu. Konferenciju su sazvali u zgradi NASA-e u Washingtonu, a emitirat će se izravno na televiziji. Na konferenciji za novinare sudjelovat će direktorica astrobiološkog programa Mary Voytek, astrobiologinje Felisa Wolfe-Simon i Pamela Conrad te znanstvenici Simon Benner i James Elser. Priopćenjem su izazvali veliku pozornost, a ostale detalje čuvaju u strogoj tajnosti. Pretpostavlja se kako će NASA službeno potvrditi da imaju dokaze o postojanju života na jednom od Saturnovih mjeseca. Podatke je prikupila svemirska sonda 'Cassini'.  Postoje već teorije po kojima je moguć život na Titanu, najvećem od Saturnova 63 mjeseca, iako je temperatura na njegovoj površini - 180 Celzijevih stupnjeva. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Igraine7 08.12.2010.

    "NAVODNO". Koja korist od znanstvenika kada pojma nemaju o ničem nakon utrošenih milijardi. Dok oni troše milijarde na saznanja koje sami poslije pobijaju, prije ili kasnije, dotle milijuni umiru od gladi i rata. Inače tko god je bio genijalan od ljudi, uništili su ga. Istina i napredak su opasni. Zato čekam da vanzemaljci više slete i da se malo podružimo. Mirjana Gračan je u Odboru za doček vanzemaljaca.

  • pinkis_1 02.12.2010.

    pa de nek objave vec jednom. najvaljujete to vec tjedan dana. btw, ovo je u skladu s onim sto je rekla baba vanga :)))) saturn je 3. planet od zemlje

  • user_64702 02.12.2010.

    to su odlučili objaviti samo kako bi skrenuli pažnju s wikileaksa. vidite i sami da, otkad je nasa objavila konferenciju, više nitko ne spominje taj diplomatski skandal.

Komentiraj...
Vidi sve komentare