To je to što me zanima!

NASA je lansirala dvije sonde koje će istražiti jezgru Mjeseca

Sonde će tri mjeseca istraživati jezgru i unutrašnju strukturu Zemljina satelita, a znanstvenici se nadaju da će mnogo bolje razumjeti evolucijsku povijest Mjeseca
Vidi originalni članak

Američka svemirska agencija NASA lansirala je u subotu Delta 2 raketu koja nosi dvije jednake sonde koje će istraživati Mjesec, javlja portal Space.com. Misija nazvana Grail (Gravity Recovery And Interior Laboratory) trebala je biti lansirana prije dva dana, ali je zbog lošeg vremena odgođena. 

Misija vrijedna 496 milijuna američkih dolara tri će mjeseca detaljno istraživati Mjesečevu jezgru, odnosno unutrašnji sastav te ilustrirati gravitacijsko polje Zemljina satelita. Znanstvenici se nadaju kako će moći bolje razumjeti sastav Mjeseca te njegovu evolucijsku povijest. Mjesec je nastao prije 4,6 milijardi godina.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • deshru 12.09.2011.

    kaj se pjenite s lovom? kakvi gladni? sve je to riješeno tu na zemlji! treći svijet se hrani GMO žitaricama i cijepi "specijalnim" cjepivima. tak da bu kroz 50 godina dosta vode, hrane, bogatstva i svih drugih resursa za sve na zemlji. a i na mjesecu/marsu/europi itd.....

  • zlikavac 11.09.2011.

    nisu još shvatili evoluciju na zemlji a čačkaju mjesec ,,,kako uzaludno potrošena energija

  • vrba78 10.09.2011.

    Sa 496 milijuna dolara su mogli nahraniti puno gladnih usta umjesto što šalju kojekakve bušilice da čačkaju i buše po Mjesecu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare