To je to što me zanima!

NASA pronašla 'Boga' 17.000 svjetlosnih godina od Zemlje?

Maglica u obliku ruke formirala se nakon što je zvijezda eksplodirala u supernovi. Neki vjernici već su ovu fotografiju shvatili kao pravi dokaz za postojanje Boga
Vidi originalni članak

NASA-in teleskop NuSTAR snimao je područje neba oko pulsara PSR B1509-58 i snimio nevjerojatan prizor - "Božju ruku". Vjeruje se kako su čestice koje tvore maglicu u obliku ruke ostaci supernove . Maglica koja je ostala iza zvijezde u širini se proteže na čak 175 svjetlosnih godina , a od Zemlje je udaljena samo 17.000 svjetlosnih godina .

- Nova snimka pokazuje pulsar s maglicom koji su ostali nakon eksplozije zvijezde. Pulsar PSR B1509-58 okreće se sedam puta u sekundi i otpuhuje vjetar čestica u materijal koji je ostao nakon eksplozije zvijezde. Kako su te čestice u doticaju s okolnim magnetskim poljima stvaraju sjaj x-zraka u obliku ruke - objasnila je Fiona Harrison s Kalifornijskog instituta za tehnologiju.

Hongjun An sa Sveučilišta McGill u Montrealu kaže kako nisu sigurni je li oblik ruke optička iluzija.

- S NuSTAR-om ruka izgleda više kao šaka što nam daje neke tragove - rekao je, prenosi britanski Express . Crvena masa pored 'prstiju' zaseban je objekt nazvan RCW 89.

Neke vjerske stranice ovu su sliku već shvatile kao dokaz postojanja Boga .

- Ova slika pokazuje da je Bog svugdje u svemiru. Možda nam na ovaj način želi pokazati da je uvijek tu - piše na jednom vjerskom blogu.

Idi na 24sata

Komentari 222

  • OrcaPerestrojka 29.10.2015.

    Pa normalno da je na Zemlji sr...e kad je Bog toliko daleko.

  • TomicaŠaško 29.10.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • škver 29.10.2015.

    a ciji je! rvat,srbin,alah...

Komentiraj...
Vidi sve komentare