To je to što me zanima!

NASA proslavila 15 godina na Marsu: Objavili nove fotografije

Robot koji istražuje površinu Crvenog planeta ondje je proveo zimu, a sve fotografije su snimljene fotoaparatom u boji. Novi rover u kolovozu će stići na Crveni planet
Vidi originalni članak

NASA je na svojim službenim internetskim stranicama objavila najnovije fotografije Marsa, koje je snimio rover Opportunity. Robot koji istražuje površinu Crvenog planeta ondje je proveo zimu, a sve fotografije su snimljene fotoaparatom u boji. 

NASA je objavom fotografija proslavila 15. godišnjicu istraživanja Marsa i 3000. dan rovera na tom planetu. Sve fotografije su snimljene između 21. prosinca 2011. i 8. ožujka 2012. godine. Roveri Opportunity i Spirit na Mars su sletjeli 2004. godine, a onda se planiralo kako će ta misija trajati tri mjeseca. Ipak, Opportunity je na Crvenom planetu ostao do nedavno, a tijekom sljedećeg mjeseca na Mars će stići nova generacija rovera, Curiosity. 

>>> Cijelu galeriju fotografija s Marsa možete pogledati na njihovim stranicama OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 16

  • marinac_1 11.07.2012.

    A što slave?? 15 godina lažiranja. Ipak malo pretjeruju. Trebalo je početi sa istinama i realnošću, sad je gotovo, takvu politiku moraju nastaviti.

  • eddy1973 10.07.2012.

    Na slikama nema slavljenika iz NASE....;-)))

  • AntonTrdić 09.07.2012.

    evo selim i ja iz ove hrvatske... na mars

Komentiraj...
Vidi sve komentare